Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежи от Враца ще се учат да организират събития

Снимка: Младежки център-Враца

След успешно проведено обучение през изминалата 2018-а, Младежки център -Враца и тази година ще проведе Обучение "Без план", което ще въведе десетки младежи, на възраст между 14 и 29 години в основните принципи и стъпки при планирането и организирането на събития, и инициативи в полза на местната общност. Обучението се състои от няколко модула, които ще бъдат осъществявани чрез методите на неформалното образование, учене чрез правене и преживяване, както и на принципа "връстници обучават връстници". Това разказа младежкият работник към Младежки център-Враца, Галин Богданов.


"Общата цел на това обучение е да бъде изграден и повишен капацитетът на младите хора на местно ниво за планиране, организиране и провеждане на събития и доброволчески инициативи в полза на местната общност. Това, което целим като резултати, е да бъде сформиран добър и в перспектива мобилен екип от младежи. Да се изгради отношение и позиция към обществените дейности като цяло и мероприятия, които се осъществяват в града и не само, да се организират комуникативни и организационни умения на участниците, както и по-добър поглед в управлението на времето и ресурсите" - каза Галин Богданов.
 

Обучението за всички ще бъде напълно безплатно, а и няма да е в учебно или работно време. Само и единствено през почивните дни, каза още Галин Богданов. Без съмнение включването на младежи в това обучение ще бъде от полза за тяхната социална и трудова реализация. Темите и дейностите ще бъдат от практическа гледна точка, полезни за млади хора, които са ориентирани в сферата на професиите, свързани с организационни дейности, спорта и туризма.


Съвсем скоро предстои да разберем и от коя до коя дата ще бъде срокът за подаване на заявки за участие. 

Вижте още

"Неделник" от 24 януари 2021 година

И тази неделя той е тук - "Неделник" брой 345. Преглеждам старите вестници и тръгваме на приятна неделна разходка. Младежки дом - Враца обяви началото на 21- то издание на националния поетичен конкурс „Любовта...” . Конкурса се организира по повод 14 февруари - Ден на влюбените. Повече за конкурса можете да научите от Илияна Райкова част..

публикувано на 24.01.21 в 12:40

Телесна и духовна слепота

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди. "Прогледай, твоята вяра те спаси."  (Лука 18:42) "Много неща, когато се обединят, са полезни...

публикувано на 24.01.21 в 08:00

Почивка в Занзибар по време на пандемия

Заради пандемията все по-малко хора се престрашават да пътуват като туристи, особено в чужбина. За истинските любители на туризма обаче коронавирусът не е пречка, казва  Зоя Василева, фармацевт и турист от Видин . Преди дни тя се завърна от една от най-предпочитаните екзотични дестинации - остров Занзибар в Танзания. Полетът до там е 16 часа. През..

публикувано на 22.01.21 в 14:53

"Петрохан" пострада от ледолом

На 8 януари проходът "Петрохан" става опасен за движение на автомобили. Надвиснали над пътното платно клони се чупят. Причината- паднал дъжд, който замръзва. Служители на Учебно- опитното горско стопанство "Петрохан"- Бързия започват да режат клони и дървета, за да разчистят пътя. Пораженията обаче не са само около пътя. Точно колко са пострадалите..

обновено на 22.01.21 в 12:39

По-добри условия за живот искат в село Черни връх

Село Черни връх, община Вълчедръм   е разположило по поречието на река Цибрица, на 6 kм от Вълчедръм и на 24 kм от град  Лом. Намира се в равнина между село Якимово и Вълчедръм.  472 са жителите на село Черни връх, като преобладават младите хора . В селото има много ученици и по-малки деца, които ходят в детската градина във Вълчедръм, а учениците..

публикувано на 22.01.21 в 12:30

Подкрепа от ЕС и за най-уязвимите

За много хора пандемията от COVID-19 е повече от криза в областта на общественото здраве. Бездомните, социално слабите или семействата с един родител са по-уязвими от всякога към финансови и социални затруднения. Приоритет на ЕС е да гарантира, че хората, които разчитат на други за най-основните си нужди, няма да бъдат изоставени, обясняват от..

публикувано на 22.01.21 в 10:40

Табу ли е прегръдката по време на COVID пандемия

През последната близо година не остана зона от живота ни, която да не е, поне частично или напълно, повлияна от присъствието на коронавируса. Ограничихме социалните контакти. Спазваме дистанция един от друг. Сред множеството неща, които пандемията ни отне е прегръдката. Според д-р Вилхелм Елисеев, началник на отделението по анестезиология и активно..

обновено на 21.01.21 в 16:39