Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Защо никой не се погрижи за срутена тераса във Видин

3
Снимка: Виктория Топалска
Тераса на апартамент на първи етаж в жилищен комплекс във Видин пада и остава така не малко време. Все още никой не предприема действия по разчистването на терена. Покрай падналата тераса ежедневно минават деца за училището, което се намира отсреща. Според домоуправителя Славей Кирилов, семейството, чиято собственост е жилището със срутения балкон, от дълги години живее в чужбина, но всяко лято се прибира за кратко. То е многочленно, но в града живее единствено внучката на собствениците- Любка. Тя е информирана, идвала е да огледа падналата тераса, но по разчистването на терена все още нищо не е предприето. 


"Те са в Испания, но имат внучка, която е тук. Предупредена е, знае за това. Уж щеше да се ангажира да го отремонтира, но кога ще го направи? Както виждате, всички нагоре си правят терасите по съвсем друг начин, за да издържат. Иначе няма да издържат. Внучката още на третия-четвъртия ден беше тука, прегледа, видя. Какво да направя? Това е собственост" - каза домоуправителят на входа Славей Кирилов Гилов. Той посочи, че и преди да се срути, терасата е създавала опасност за минувачите, защото е била изгнила. 


Ще потърсим внучката на собствениците- Любка, която живее и работи в града, за да я попитаме, редно ли е това, което се случва или по-скоро, което не се случва и трябва ли чужд човек да бъде пазач на частната ни собственост


Целия разговор с домоуправителя Славей Кирилов може да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Все по-търсена е компютърната техника

Компютърната техника става все по-търсена по време на пандемията. Преносимите компютри, както и периферните устройства са ключов компонент в онлайн обучението на учениците, също и в дистанционната работа, която е все по-актуална в много сфери. Именно това е и причината за по-голямото търсене на тази техника, а с това идват и по-високите цени..

публикувано на 26.11.20 в 15:07

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 - за или против?

Нови по-строги мерки, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, влизат в сила от вечерта на 27 ноември, и ще продължат до 21 декември 2020 г. Училища, детски градини и яслите затварят врати. Това важи и за търговските центрове, фитнес-центровете, игрални зали, казина, както и заведения за хранене(ще се предлага услугата доставка на храна..

публикувано на 26.11.20 в 14:10

В "Музикална зона" на 26 ноември 2020 слушаме Анита О’Дей

Бунтарката Анита О’Дей не се вписва в традиционния образ на певица и отказва да е обект на каквито и да било женски стереотипи. Заради операция гласът и се променя и нейното пеене е без каквото и да било вибрато, като среща трудност и при дългите фрази. Поради тази причина изработва собствен перкусионен стил, основан на кратки нотни трайности и..

публикувано на 26.11.20 в 09:00

Проф. Веселин Борисов: Чирков стана истински лекар и голям хирург в Белоградчик

Проф. д-р Александър Чирков- един от големите таланти в медицината, ни напусна внезапно на 24 ноември. Роден е на 27 януари 1938 г. в гр. Лом. Личното му име по рождение е Фарук. В рода му медицината е на особена почит - чичо му по бащина линия е завършил медицина в Хайделберг, а пра-прабабата му Василиса Чиркова, която е от гръцки произход, е била..

публикувано на 25.11.20 в 15:45
Виктория с рисунката, която спечели първа награда

Първа награда от национален конкурс за Вики от Видин

Виктория Пекова от школата по изобразително изкуство "Палитра" към видинското читалище "Цвят 1870" спечели първо място в национален конкурс за рисунка . Конкурсът "България в сърцата и мечтите ни" е организиран от Община Шумен и читалище "Боян Пенев-1949". Конкурсът е имал за цел да провокира детското творчество. "Ученичка съм в ОУ..

публикувано на 25.11.20 в 13:38

Българщина и красота по време на пандемия

Само за 9 месеца 86-годишната Величка Каменова от чипровското село Горна Ковачица успя да ушие огромно по своите размери пано, изобразяващо картата на България в шевици . На етнографската карта са избродирани 144 шевици от различните краища на България.  Започва паното на 3 март, малко преди да бъде обявено извънредно положение, а главен..

публикувано на 25.11.20 в 09:00

Село Тополовец с нова визия

Село Тополовец, община Ружинци е с нова визия. Центъра е облагороден, засадени са различни видове разстителност, изграден е кът за отдих и игри. По този начин централната част на селото се превръща в място, подходящо за забавление и игра на децата, както и за почивка на жителите и гостите на населеното място, каза за Радио ВИДИН Сашко Здравков..

публикувано на 24.11.20 в 17:00