Съветници от Враца решават за втори завод

Снимка: Жоро Александров

Общинската управа на Враца предлага на терен от малко над 70 декара на втори инвеститор, който има намерение да построи завод в покрайнините на града. Фирмата /"Теклас България"/ е одобрила имота, който се намира в ж.к. «Сениче», но преди да бъде подписан договор за него, е нужно съгласието на Общинския съвет. Кметът Калин Каменов внася докладна по този въпрос на сесията във вторник, в която предлага на местния парламент да продаде недвижимата собственост за 459 070 лева без ДДС, като в докладната си управникът посочва, че теренът е бил одобрен от компанията.

Инвеститорът е представил намерение да построи завод за производство на гумени и каучукови изделия за всички видове автомобили.

Ако решението стана факт, до няколко месеца във Враца може да започне работата по втори завод, след като на 8 април се очаква първата копка на предприятието на немска компания /“МД Електроник“/, която има намерение да отвори 300 нови работни места с намерение да ги увеличи до 1 000.


Вижте още

Снимката на 10 декември 2019 година

За втора поредна година във Видин деца и ученици се включиха в инициативата "Коледни елхи на видинските деца и младежи" .  22 коледни дръвчета бяха украсени. В алеята на църквата "Св. Димитър" всякадетска градинаи училище от общината вече имат своя елха. Между 23 и 25 млрд. лева годишно е оборотът на сивата икономика у нас, показват данни на..

публикувано на 10.12.19 в 18:00

Ученичка от Видин спечели таблет от конкурс за видеоклип

Даная Любенова, ученичка в 6-ти клас на Основно училище "Любен Каравелов" Видин, стана трета на Национален конкурс за рисунки, организиран за шеста поредна година от Държавен застрахователен институт.   Всяка година се организират няколко национални конкурса за детски рисунки. От няколко години в този конкурс има вече и раздел "видео", сподели Колетка..

публикувано на 10.12.19 в 16:50

Белодробно страдание е вероятната причина за трагедията във Враца

Белодробно страдание, развило се бързо, е вероятната причина за настъпилата смърт на 13-годишната ученичка от училище "Христо Ботев" във Враца вчера, съобщават от Окръжна прокуратура-Враца. Образувано е досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и назначаване на..

публикувано на 10.12.19 в 16:23

Студенти зарадваха деца с увреждания

Съвместна инициатива събра в дневен дом „Зорница“ във Враца студенти и деца със специални потребности. Целта на акцията е да създаде коледно-новогодишно настроение. „За поредна година сме тук заедно със студентите по специалността „Трудотерапия“, за да създадем коледно настроение и да поздравим децата. Съвместно с колегите смеи подготвили..

публикувано на 10.12.19 в 15:22

Нови книги ще закупят библиотеки от община Мездра

Министерството на културата одобри проектите на четири читалищни билиотеки в община Мездра, кандидатствали във втората конкурсна сесия по Програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност” 2019 г. Те ще бъдат подпомогнати финансово за обновяване на своите фондове с книги и други информационни източници. Това са..

публикувано на 10.12.19 в 14:22

Четири изборни дела от област Видин са обжалвани

Изтече срокът  за обжалване пред Върховния административен съд (ВАС )на делата, свързани с местните избори, разгледани във Видинския административен съд, съобщиха от пресцентъра на институцията. Ч етири решения са обжалвани пред горната инстанция. Коалиция "БСП за България" не е съгласна с решението на съда по делото на Венцислав Ванков, като кандидат..

публикувано на 10.12.19 в 13:38

ТИР блъсна видински автомобил край Враца

Румънски ТИР превърна в купчина ламарини лек автомобил с видинска регистрация. Тежкият пътен инцидент се разигра днес, малко преди 10.30 часа, на международен път Е79 край Враца.  При удара няма тежко ранени. От полицията все още не коментират кой е причинил сблъсъка.  Минути след като униформените описаха ПТП-то, лекият автомобил беше качен..

публикувано на 10.12.19 в 12:44