Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 120 колоездачи се включиха в Rocks N’ Roll Белоградчик

8
Снимка: Радио ВИДИН

За осми пореден път Велоклуб Скала” - Белоградчик организира велосъстезанието Rocks N’ Roll 2019. На старта застанаха рекорден брой участници - 122. Преди началото за състезателите бе дадена техническа конференция, на която подробно беше разяснен 36–километровият маршрут: "Както всички знаете, започваме с катерене и завършваме с катерене. Полицейски автомобил ще ни съпроводи до отклоняването към така нареченият „синбъл трак”. Оттам ще помоля тези, които се чувстват по–неуверени да пускат по–бързите напред, за да не се получава тапа. Първите 13 км. са най – технични."

Старта на състезанието даде кметът на Белоградчик Борис Николов, който пожела на участниците безаварийно каране: "Не ми е задължение, а огромно удоволствие да ви приветствам с „добре дошли” в най–хубавия град в България. Хубаво е, че времето е прекрасно. Подходящо за вашия спорт. Хубаво е и това, че Белоградчик се превърна в един център на планинското колоездене."

С най–добро време- 1 час 49 минути и 17 секунди финишира Владислав Гюров, който се състезава в категория "МЪЖЕ 35 – 45 години". При юношите на най–високото стъпало на стълбицата застана представител от Белоградчик– Мирослав Димитров. Тази година беше дадена и награда за най–млад участник. Това е 11-годишната Йоана Вълканова. В пет категории бяха разделени състезателите, като трасето беше с еднаква дължина за всички. При жените първа е Ивета Алексиева. На третото място се качи състезателката от Франция Люсил Шаталон. При мъжете от 19 до 35 години първото място зае Алек Бонев от Orlovac"- Crna Trava, (Сърбия). В класирането при ветераните и тази година нямаше изненади– пръв стигна до финала Фьодор Драголов, а неговата дъщеря Катрин зае второто място при жените.

А ето и крайното класиране:

I.Жени:

1. Ивет Алексиева

2. Катрин Драголова

3. Люсил Шаталонва

II. Юноши 16 – 18 г.: 

1. Мирослав Димитров

2. Калоян Бурев

3. Александър Нейков

III. 19 – 35 г.:

1. Алек Бонев

 2. Петър Матов

 3. Максим Георгиев

IV. 35 – 45 г.:

1. Владислав Гюров

 2. Бойко танчев

 3. Илия Вълканов

V. 45+:

1. Фьодор Драголов

 2. Петър Авуски

3. Юлиан Йорданов


Победителите получиха медали, грамоти, предметни и парични награди. За първото място- и купа. Участниците благодариха на организаторите – Велоклуб „Скала”, и си пожелаха да премерят сили по трасето на Белоградчик отново през следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
БК Монтана

"Монтана" с втора загуба от "Берое"

Баскетболистките на "Монтана" допуснаха втора поредна загуба от "Берое" /Стара Загора/ във финалните плейофи. В зала "Общинска" в Стара Загора монтанчанки отстъпиха с 83:90 точки на Берое.  Утре в Монтана е третата среща . При успех "Берое" печели титлата . При победа за "Монтана" се играе още един мач в зала "Младост" в понеделник. И двете срещи..

публикувано на 20.04.24 в 15:00

"Монтана" приема "Беласица"

Футболистите на "Монтана" приемат "Беласица" /Петрич/ в мач от 29-ия кръг на Втора лига. Двубоят на стадион "Огоста" започва в 17 часа днес.   Заради наказание наставникът Николай Митов няма да разчита на Стивън Кирилов. Полузащитникът Стефан Каменов получи контузия в глезена, но е в групата. Добрата новина за Митов е, че ще може да разчита на..

публикувано на 20.04.24 в 12:53

Злато и сребро за врачани в Сандански

Състезателят на врачанския клуб по борба Владислав Иванов стана републиканския шампион при момчетата. На завършилото в Сандански държавно лично-отборно първенство по класическа борба синът на общинския съветник от Враца Иван Иванов се окичи със златото. При 38-килограмовите Владислав беше безупречен на тепиха, като не даде нито една техническа точка..

публикувано на 20.04.24 в 08:25

Най-добрите футболисти в парламента идват за контрола във Враца

Националният ни футболен отбор, съставен от членове на Народното събрание, ще изиграе днес спаринг срещу ветераните на местния "Ботев". Капитан на трикольорите е Джейхан Ибрямов. Селекционер на депутатския тим е ексминистърът на спорта Красен Кралев , който няма да разчита на контузения бивш министър на образованието Красимир Вълчев ...

публикувано на 20.04.24 в 08:16

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11