Добро дело преди Великден в Мездра

Снимка: Петко Котларски

За трета поредна година 21 доброволци от БМЧК в община Мездра реализираха своята инициатива за набиране на средства за деца полусираци и сираци абитуриенти, които тази година са 10. 

Младите червенокръстци от Мездра и Зверино с ръководители Христина Иванова и Петя Илиева реализираха фондонабирането в 6 храма - в Мездра, Зверино ,Игнатица и Оселна и в Черепишки манастир и манастир "Седемте престола". Събраната сума от доброволците е в размер на 1731.33лева и ще бъде разпределена по равно между десетте абитуриенти.

Децата и техните ръководители изказват сърдечната си благодарност към всички, присъединили се към благородното дело и дарили част от оскъдните си средства.


Вижте още

Снимката на 5 декември 2019 година

Демонстративно пожаро-тактическо занятие за действия при пътнотранспортни произшествия се проведе във Видин, по повод Международния ден на доброволеца.  Целта е синхронизиране на действията и координацията на съвместните екипи при тежък пътен инцидент, обясни Димчо Горанов, началник група оперативен център към РДПБЗН. Пожарникари и доброволци от..

публикувано на 05.12.19 в 18:05

С културни и спортни събития отбелязват празниците в Мездра

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”. Сред останалите..

публикувано на 05.12.19 в 16:54

Тежка катастрофа отне живот

Жена загина при тежка катастрофа, станала към 14.30 часа на днес на международния път Е79.  Според очевидци катастрофата е била предизвикана от шофьорка на средна възраст, която е изпуснала остър завой малко преди кръстовището за Ребърково. Движещата се от София към Враца жена се е забила в идващ насреща камион, натоварен с пелети...

публикувано на 05.12.19 в 16:09

Продължава събирането на капачки в Монтана

Два тона капачки от пластмасови бутилки събраха в Младежкия дом в Монтана.  Кампанията “Капачки с мисия” е съвместна с болницата в Монтана. Тя стартира официално през февруари, но още от края на 2018 година се събират капачки и бутилки от жителите на града.  Целта е да се осигурят средства за закупуване на апаратура за родилно отделение, уточни..

публикувано на 05.12.19 в 16:04

Общината във Видин ще тегли кредит заради финансова корекция по проект

Община   Видин ще тегли заем от от фонд "Флаг“ заради финансова корекция по договора за реконструкция на централната градска част. Решението за сключване на договора за кредит е прието на извънредно заседание на Общинския съвет. Реконструкцията, която е финансирана по опертивна програма "Региони в растеж", приключи на 27 ноември. Финансовата..

публикувано на 05.12.19 в 15:52

Изложба на живописвани пластики откриха в Роман

В Народно читалище „Христо Ботев - 1907” - гр. Роман беше открита самостоятелна изложба „Цветя и дантели” на Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и художествена галерия“ в Община Мездра. Проявата е от програмата на Община Роман за Коледно-новогодишните празници. Експозицията „Цветя и дантели” включва 24 живописвани пластики с..

публикувано на 05.12.19 в 14:10

Руска делегация посети Лом

Генералният консул на Руската федерация в България Андрей Громов посети Лом.  Високият гост беше приет от общинското ръководство, като по време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, побратимяване и  инвестиции.  Руската делегация, в чийто състав бяха още Роберт Шестаков, представител на Министерството на науката и..

публикувано на 05.12.19 в 13:50