Катастрофа край Ребърково блокира E-79

Снимка: Фейсбук

Поредна катастрофа от последните часове причини затруднен трафик по международния път Е79. Инцидентът е станал към 7 часа в сряда сутринта край мездренското село Ребърково, личи от кадри, разпространени в социалните мрежи.

Лек автомобил, управляван от възрастен мъж, се е завъртял при изпреварване и се е забил в ТИР. След това шофьорът на возилото се е ударил и в джип. Пораженията по двете лекотоварни превозни средства са сериозни, като повече са изкривените ламарини по автомобила, предизвикал ПТП-то

Пътни полицаи осигуряват безопасното преминаване по трасето в района, но движението е затруднено.

Това е вторият подобен инцидент в района на Мездра, след като в късния следобед вчера кола, пътуваща към Враца, катастрофира.


Вижте още

В Кула ще обсъждат управлението на отпадъците

Управлението на отпадъците в община Кула и формирането на такса смет е темата на информационна среща, която ще се проведе на  13 декември от 14 часа в салона на Общината. Всички, които желаят, ще могат да зададат своите въпроси към ръководството и отговорните експерти от общинската администрация относно таксата за битови отпадъци и да споделят..

публикувано на 11.12.19 в 09:42

Мръсният въздух притеснява видинчани

Опасно за здравето замърсяване на въздуха и тази сутрин е отчетено в редица градове, сред които Видин , показват данните на европейския Индекс за чистотата на въздуха . Видинчани са притеснени за здравето си, показва анкетата : "Кола до кола. Не знам от Румъния ли идва, но забележете, че караме стари коли, някои имат по две, но те не са..

публикувано на 11.12.19 в 09:24

Снимката на 10 декември 2019 година

За втора поредна година във Видин деца и ученици се включиха в инициативата "Коледни елхи на видинските деца и младежи" .  22 коледни дръвчета бяха украсени. В алеята на църквата "Св. Димитър" всякадетска градинаи училище от общината вече имат своя елха. Между 23 и 25 млрд. лева годишно е оборотът на сивата икономика у нас, показват данни на..

публикувано на 10.12.19 в 18:00

Ученичка от Видин спечели таблет от конкурс за видеоклип

Даная Любенова, ученичка в 6-ти клас на Основно училище "Любен Каравелов" Видин, стана трета на Национален конкурс за рисунки, организиран за шеста поредна година от Държавен застрахователен институт.   Всяка година се организират няколко национални конкурса за детски рисунки. От няколко години в този конкурс има вече и раздел "видео", сподели Колетка..

публикувано на 10.12.19 в 16:50

Белодробно страдание е вероятната причина за трагедията във Враца

Белодробно страдание, развило се бързо, е вероятната причина за настъпилата смърт на 13-годишната ученичка от училище "Христо Ботев" във Враца вчера, съобщават от Окръжна прокуратура-Враца. Образувано е досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и назначаване на..

публикувано на 10.12.19 в 16:23

Студенти зарадваха деца с увреждания

Съвместна инициатива събра в дневен дом „Зорница“ във Враца студенти и деца със специални потребности. Целта на акцията е да създаде коледно-новогодишно настроение. „За поредна година сме тук заедно със студентите по специалността „Трудотерапия“, за да създадем коледно настроение и да поздравим децата. Съвместно с колегите смеи подготвили..

публикувано на 10.12.19 в 15:22

Нови книги ще закупят библиотеки от община Мездра

Министерството на културата одобри проектите на четири читалищни билиотеки в община Мездра, кандидатствали във втората конкурсна сесия по Програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност” 2019 г. Те ще бъдат подпомогнати финансово за обновяване на своите фондове с книги и други информационни източници. Това са..

публикувано на 10.12.19 в 14:22