Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отложиха пръскането срещу комари

Снимка: Радио ВИДИН

Планираното авиационно третиране трябваше да започне на 4 юли, но от Българската агенция по безопасност на храните информираха, че поради забавяне доставката на препарат третирането ще започне от 8 юли (понеделник), в град Козлодуй и в населените места (Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара). За да бъдат опазени пчелите и пчелните семейства от отравяне, авиационното третиране ще се осъществи от изгрев слънце до 10:00 часа.

Предвижда се повсеместно пръскане на засегнатите площи по цялото поречие на река Дунав. Кампанията ще се извърши чрез авиационно третиране с цел масовото унищожаване на комарите и предотвратяване разпространението на болести по хората и животните в тези рискови региони.

На редовното си заседание тази седмица Правителството реши да отпусне допълнителни средства в размер на 2 млн. лева за борбата с комарите по поречието на река Дунав.


Вижте още

Снимката на 21 септември 2020 година

Ремонтираха ключова улица в  Монтана .  Над 7000 души, които живеят в кварталите "Пъстрина”, "Мала Кутловица" и "Изгрев" в Монтана вече стигат по домовете си по изцяло ремонтирана улица "Никола Вапцаров". Подмяна на стария водопровод започна в Зверино . Съоръженията, които ще бъдат подменени, обхващат четири улици от мездренското село -..

публикувано на 21.09.20 в 18:00

Иззеха близо 50 кг. тютюн в Ружинци, води се разследване

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се извършва разследване за притежание на акцизни стоки без български акцизен бандерол, открити в с. Ружинци, област Видин, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.  Досъдебното производство е започнало след проведена специализирана полицейска операция.  При претърсване в  частен..

публикувано на 21.09.20 в 17:24

Стартира Световната седмица на аптеките

От днес стартира Световна седмица на аптеките . Целта е да се изтъкне важността на професията и да се подчертае приноса на фармацевтите по време на пандемията от COVID-19. Нина Влажкова, фармацевт от 35 години, сподели, че най-добрата черта на професията е грижата за здравето на хората: "...Грижим за хората, за тяхното здраве, влизаме в..

публикувано на 21.09.20 в 17:14

Ремонтираха ключова улица в Монтана

Над 7000 души, които живеят в кварталите "Пъстрина”, "Мала Кутловица" и "Изгрев" в Монтана вече стигат по домовете си по изцяло ремонтирана улица. Един километър и 200 метра от улица "Никола Вапцаров" вече е напълно обновена. 880 000 лева са осигурени с министерско постановление, а 60 000 лева са от бюджета на общината, каза кметът..

публикувано на 21.09.20 в 16:54

Възстановяват един от щиковете на паметника Бдинци във Видин

За деня на Независимостта във Видин възстановяват един от щиковете на паметника на площад "Бдинци“. Инициативата е на Общината, каза скулпторът Светлин Николаев, на когото е възложена реставрацията. Щикът е изработен от бронз, а Светлин Николаев за втори път работи по възстановяването на елементи от паметника. Преди две години се наложи да бъдат..

публикувано на 21.09.20 в 16:40

Деца от Мездра лауреати във фестивал за млади таланти

Отлично се представиха талантливите деца от Център за подкрепа за личностно развитие- Мездра на Международния детски фестивал "Млади таланти" град София.  Цветомира и Самира от група по "Художествено слово", с ръководител Лилия Христова, станаха лауреати в раздел Литературно творчество.   С втора награда бе отличена вокална група..

публикувано на 21.09.20 в 16:32

Деца от Мездренско училище участваха в кампания за безопасно пресичане

Учениците от начален етап на ОУ "Св.св.Кирил и Методий", гр. Мездра се присъединиха към международната кампания "Дни на безопасността на пътя". Децата демонстрираха безопасно пресичане на кръстовище и раздадоха свои рисунки на преминаващите шофьори с мотото на кампанията. Под контрола на "Пътна полиция" учениците проведоха и флашмоб под..

публикувано на 21.09.20 в 15:59