Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Летни ремонти в Ново село

2
Снимка: Светла Бондова

В Ново село започна изкърпването на улица "Добруджа". Това е една от основните улици в селото, защото по нея се извършва църковното шествие на втория ден от Великден до оброчните великденски  кръстове, наречено от населението "По кръсти".

С решение на Министерски съвет в края на миналата година за община Ново село бяха отпуснати 1 милион 377 хиляди лева. Те са за саниране на два общински жилищни блока и ремонти на улици. 

Към момента е приключена работата в съставните села. Заради ремонти, децата от Центровете за настаняване от семеен тип бяха преместени с решение на Общинския съвет в сградата на бившия Дом за деца и юноши на ул. "Христо Ботев".

Днес в общинския център и населените места по поречието на Дунав бе извършено и последното пръскане срещу комари. Това стана със самолети в ранното утро, а пчеларите бяха своевременно уведомени, за да затворят пчелните кошери, а надеждите на новоселяни са, че по време на традиционния събор, който ще бъде в събота и неделя 20 и 21 юли, жителите и гостите няма да бъдат обезпокоявани от насекомите. 

Галерия

Вижте още

Снимката на 1 юни 2020 година

В Международния ден на детето - 1 юни, първокласниците от оряховското село Селановци получиха първите си свидетелства за успешно завършване на учебната година. Всички малки, големи и още по-големи деца играха, танцуваха и се забавляваха. Екипът на Народно читалище "Самообразование 1894" раздаде награди и лакомства на участниците. Произведение..

публикувано на 01.06.20 в 18:00

Специализирана люлка за деца с увреждания в Монтана

Деца в инвалидни колички от Монтана получиха специализирана люлка. Дарението бе направено на 1 юни Деня на детето.   За първи път децата ще могат да изпитат удоволствието да се люлеят в люлка. Това стана благодарение дарението, направено от Дамски клуб "Монтана на токчета".  Инициативата стартира още по Коледа и с помощта на съмишленици,..

публикувано на 01.06.20 в 17:40

Произведение на Елин Пелин изненада зрелостниците

Човешките съмнения в произведението на Елин Пелин "Чорба от греховете на отец Никодим"  бе темата на проведената днес матура по български език и литература. Повечето от учениците, които писаха по нея в сградата на видинската математическа гимназия, не бяха очаквали отново произведение на Елин Пелин да се падне и тази година: "Не беше..

обновено на 01.06.20 в 17:33

Започва изграждането на компостираща инсталация в Лом

В Лом ще започне изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. След проведена процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител, Общината сключи договор с класирания на първо място участник, съобщават от местната общинска управа.  В срок от 30 дни ще бъде изработен идеен инвестиционен..

публикувано на 01.06.20 в 16:15

Празникът на детето бе отбелязан и в Ново село

С рисунки върху асфалт, приказки и детски игри, в Ново село бе отбелязан Международния ден на детето- 1 юни.  Организацията бе осъществена от двете менторки към програмата на център АМАЛИПЕ - Велико Търново и местното читалище "Земеделец-1874" . От рано сутринта пред читалището се събра група деца.  Всяко дете избра начина да се включи в богатата..

публикувано на 01.06.20 в 16:05

Видинското читалище "Цвят" нормализира работата си

От днес видинското читалище "Цвят 1870" започва поетапно да облекчава режима си на работа. В момента персоналът се занимава с необходимата административна работа, обясни за Радио Видин секретарят на читалището Любомир Илиев: "Работата в школите и съставите все още не е започнала. По принцип до 31 май беше творческата година и на 1 юни..

публикувано на 01.06.20 в 15:31

Няма да закриват училището в Дунавци

Училището в Дунавци засега остава да съществува. Това обясни за Радио Видин след среща с общинското ръководство във Видин кметът, Димо Скорчев: "На този етап няма да бъде закривано. Решихме, че засега трябва да търсим ученици." Поради недостига на деца в учебното заведение, от Община Видин бе предложено то да бъде закрито. Обосновката за..

публикувано на 01.06.20 в 15:05