Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обновяват улици в Мездра с европейски средства

2
Снимка: Община Мездра

Три улици в Мездра ще бъдат обновени по проект на Програмата за развитие на селските райони. Старт на дейностите бе даден днес, съобщиха от пресслужбата на община Мездра. Финансирането е по проект "Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в град Мездра, Община Мездра", подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Ще бъдат ремонтирани  улица "Димитър Благоев" и по два участъка от  ул."Христо Ботев" и ул. "Александър Стамболийски".

Общата стойност е 1 951 533,16 лв., от които  1 658 803,19 лв. – европейско съфинансиране чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и 292 729,97 лв. национално съфинансиране. (Посочените стойности са без ДДС). Срокът за изпълнение е 36 месеца, ремонтните дейности трябва да приключат до 20.11.2020 година.

За изпълнител на строително-монтажните работи е определено обединение "Улици Мездра" ДЗЗД - гр. София, представлявано от Пламен Трифонов с участници в обединението „АРЕТЕ СТРОЙ“ ЕООД, и „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД. Строителният надзор ще се осъществява от "Рафаилов консулт" ЕООД - гр. София  с управител Петър Рафаилов.

На символичната първа копка присъстваха изпълняващият длъжността кмет – зам. кметът Сашо Илиев, управителят на обединението Пламен Трифонов и Борис Рафаилов от строителния надзор.

В община Мездра по Програмата за развитие на селските райони има подписани договори за още три обекта. Най-големият проект на стойност 5 519 670 лв. предвижда реконструкция на водопроводи в четири села от общината- Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица, както и пречиствателно съоръжение в Моравица. 

През месец май т.г. кметът на община Мездра Генади Събков подписа договор с Държавен фонд "Земеделие" за ремонт и реконструкция на парк "Алеята" в зоната над градския пазар. Предвижда се изграждане на няколко къта за отдих с пейки, цветни градинки, пергола, водна площ с ротонда. Стойността на този проект е 779 824.19 лв.

В с. Долна Кремена ще бъде изградено осветено спортно игрище с изкуствена трева, пригодено за няколко вида спорт. Стойността на проекта е 97 214.42 лв. Срокът за изпълнение е 36 месеца.


Галерия

Вижте още

Снимката на 8 април 2020 година

От днес видинският общински пазар отново работи, след като бе затворен преди три седмици със заповед на кмета Цветан Ценков, като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. Кооперативният пазар във Враца ще функционира при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от общинската администрация. От утре, 9 април, отварят..

публикувано на 08.04.20 в 17:50

Във Видин започна косене на тревните площи

Косенето стартира паралелно в Крайдунавския парк, булевард „Панония“ и в района на бившия Химкомбинат. По-късно ще продължи в кварталите, парковете, на детските площадки, както по главните улици  и пешеходните зони на града.   Успоредно с това в Южна промишлена зона работници от Общината отстраняват израстналите храсти и..

публикувано на 08.04.20 в 17:47

Пациентът с коронавирус от Дунавци чака отрицателна проба

Най-вероятно в края на работната седмица се очаква  от видинската болница  да бъде изписан Иван Евгениев от Дунавци, който е дигностициран с Ковид-19. Очаква се това да е първият официално излекуван от вируса жител на област Видин. Както вчера ви съобщихме, мъжът от дни няма никакви оплаквания, но се налага да е на стационарно лечение в бившето..

публикувано на 08.04.20 в 17:40

Мъж от Видин почина от коронавирус в Испания

Видинчанин, който от години живее със семейството си в Испания, е починал от COVID-19. Мъжът е на 48 години. Починал е в понеделник в болницата в град Вилахойоса, провинция Аликанте, област Валенсия. По данни на семейството му, не е страдал от други заболявания. Близките му споделили в социалната мрежа, че той е бил консултиран от личния му лекар по..

публикувано на 08.04.20 в 16:27

Само четири сватби в община Видин през март

Четири пъти са намалели сватбите във Видин за последния месец, от влизането в сила на извънредното положение,  в сравнение с миналата година. Ако през март 2019 година сватбите са били 16, сега са се състояли 4 - каза за Радио Видин Станимира Манджукова, младши експерт "Актосъставяне" в община Видин: "В община Видин са проведени 4 сватби от 9..

публикувано на 08.04.20 в 16:12

Местят видинско училище в друга сграда?

Предложение за преместване на Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" в сградата на основно училище "Отец Паисии" ще обсъди Общинският съвет във Видин, на извънредно заседание, на 10 април. В училището има свободни етажи, а сградата, в която се помещава сега професионалната гимназия, ще се ползва изцяло от филиала на Русенския университет в..

публикувано на 08.04.20 в 16:00

Дядо Вълослав от Добролево дарява пенсията си на видинската болница

Един от най-ревностните ни слушатели, 81 -годишният Вълослав Стратев  от село Добролево, иска да дари пенсията си от 219 лв  на видинската болница. Дарението е скромно и от сърце, обясни за Радио Видин дядо Вълослав:   "Ще ви кажа направо - аз съм от време оно дарител. Преди време, две години и половина дарявах една трета от заплатата си на..

публикувано на 08.04.20 в 14:35