Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Влакче ще вози зрители до лятното кино в парк "Леденика"

| обновено на 24.08.19 в 16:13
Снимка: Община Враца

Атракционно влакче ще вози зрители до лятното кино в Развлекателен парк "Леденика".

Кино под звездите ще се проведе днес, 24 август, на амфитеатъра в Развлекателен парк "Леденика“. Първата прожекция е "Великото пътешествие" и е предназначена за най-малките. Детският филм е с начален час 20:30 ч. Вторият филм е "Дъвка за балончета" и започва в 22:00 ч.

В тази връзка атракционно влакче ще извозва желаещите да посетят първата прожекция на лятното кино. Началната спирка на цветната композиция е от площад "Македония" и ще тръгва в 19:30 ч. В обратна посока, атракционът ще отпътува за града в 22:15 ч.

Цените на билетите в двете посоки са: възрастни - 8 лв.; ученици, студенти и пенсионери - 6 лв.; деца от 4 до 7 г. - 4 лв.

Организаторите на транспорта до лятното кино, Общинско предприятие "Спорт и туризъм", напомнят на пътниците да съхраняват касовия бон за обратно връщане с превозното средство.


Вижте още

Общинският съвет в Лом ще заседава тази седмица

Предложение за актуализиране на приетата програма за управление и разпореждане с имоти– общинска собственост на Община Лом за 2020 година  е една от докладните записки, които ще бъдат разгледани по време на заседание на местния парламент. Сесията е насрочена за 30 септември и ще се проведе в заседателната зала на Общинска администрация...

публикувано на 28.09.20 в 08:30
Тест за Covid-19

Седем новозаразени с COVID-19 в Монтанско, Видин и Враца без нови случаи

7 нови случаи на заразени с COVID-19 пациенти са регистрирани в област Монтана през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В областите Видин и Враца няма случай на новозаразени. 58 са новите случаи за страната, при направени 1 103 PCR теста. Общо 20 055 са случаите, потвърдени към момента. 7 пациенти са починали през..

публикувано на 28.09.20 в 08:07

В белослатинското село Соколаре избраха за кмет Йошка Цветкова

Йошка Цветкова е кмет на Соколаре- това решиха още на първи тур жителите на белослатинското село. За издигнатата от ГЕРБ кандидатка, която досега беше секретар в кметството, гласуваха 237 души, което прави победата й още на първи тур категорична- 71.2 процента от упражнилите право на глас. Само 8 бюлетини получи кандидатът на БСП-  Митко Петров ,..

публикувано на 28.09.20 в 07:50

Младежкият дом в Монтана открива новия си творчески сезон с концерти

С концертен маратон под мотото "И тази есен с танц и песен" ще открие новия си творчески сезон Младежкият дом в Монтана. Ще участват Мажоретният състав, Клуб по спортни танци "Астра", Танцова формация "Dance machine", Представителен танцов ансамбъл "Младост", Певческа група "Пъстренец Jr." и Народен хор "Пъстренец", обясни директорът на културната..

публикувано на 27.09.20 в 15:47

Учителка от Лом е заразена с COVID-19

Начална учителка от Лом е с коронавирус. Заедно с класа си са поставени под домашна карантина, съобщиха от РЗИ Монтана. Всички са със симптоми, но в добро здравословно състояние. 60-годишна жена от Берковица е постъпила на лечение в болницата в Монтана. 39-годишна жена от Монтана е третия случай с COVID-19 за 27 септември. Тя под домашна карантина,..

публикувано на 27.09.20 в 12:55

Отбелязваме Световния ден на туризма

На 27 септември отбелязваме Световния ден на туризма. През 1970 година на този ден е приет уставът на Световната туристическа организация.  9 години по-късно, през 1979 година в испанския град Торемолинос (първият курорт на Коста дел Сол, в близост до Малага), Генералната асамблея на Световната туристическа организация решава 27 септември да се..

публикувано на 27.09.20 в 12:13

Историческият музей в Лом бе домакин на научна конференция

Еднодневен дискусионен колоквиум "Dacia Ripensis: нови изследвания и открития" събра в Лом научни работници, археолози и историци, изследващи късната античност на Балканите. Част от докладите, които бяха представени по време на дискусията, дадоха сведения за най-новите открития в късноримските крепости "Алмус" и " Рациария". Освен това на..

публикувано на 27.09.20 в 10:02