Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 11 септември 2019 година

| обновено на 11.09.19 в 18:34
Филиал "Незабравка" на детска градина "Арабела"
Снимка: Радио Видин

"Да спасим гората от пожар" - това бе темата, по която рисуваха деца от филиал "Незабравка" на детска градина Арабела Видин. С рисунките си те участват в конкурса, включен в проявите на Седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на огнеборците. 

Кметът на Видин Огнян Ценков извърши проверка на асфалтираните улици в междублоковите пространства на кварталите "Химик" и "Строител". В ж.к. "Химик" са приключили ремонтните дейности при блок 94, на стойност 29 000 лв. Асфалтирани са и междублоковите  пространства при бл. 8, 11  и 12 – на стойност 47 500 лв. и пред бл. 7 – на стойност 21 800 лв. В ж.к. "Строител" полагане на асфалт е извършено при бл. 9 – за 11 145 лв. и при бл. 8 – за 21 000 лв.

Новият облик на пътната и образователната инфраструктура, модернизиране на градския екологичен транспорт и потенциалът на Враца за реализиране на инвестиции са част от темите, които кметът Калин Каменов представи пред чуждестранни предприемачи и посланици, в рамките на работно посещение в австрийската столица - Виена, съобщават от Община Враца.  Срещата се проведе по инициатива на Посолството на Република България в Република Австрия и Стопанската камара на Долна Австрия, като в нея взеха участие и кметове на общините - Бургас и Велико Търново. 

С до 419 327 906 лева от приходите от смесената система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа през периода 2020-2023 г. ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград, реши правителството. 

Посланикът на Белгия Сьорен Якобсен посети днес община Ружинци. Дипломатът разгледа мястото, на което ще се изгражда свинеферма от датския инвеститор Оле Андерсен. 

Враца има нов депутат в 44-о Народно събрание, след като днес преди обяд клетва положи Анастас Попдимитров. 

На територията на община Кула няма населени места, в които ще се произвежда избор за кметове на кметства, тъй като населението на селата е под 350 души. Мандатите за общински съветници в община Кула са 11. 

Общинската избирателна комисия Мездра започна да приема документите за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите на 27 октомври. ОИК се намира в малката заседателна зала на община Мездра на четвърти етаж и ще приема документите днес от 9.00 часа до 17.00 часа на 16.09.2019 година. Регистрираните трябва да подадат своите документи с кандидатските листи до 17 часа на 24 септември. 

Медицински специалисти от Врачанско се включиха в протеста в София. Дарител, пожелал да остане анонимен, е платил разходите по пътуването до и от София. 

В националния протест се включиха и медицински специалисти от Видин. Това е поредният протест и ако исканията ни не бъдат удовлетворени, няма да е и последен, коментира Диана Богомилова, председател на дружеството на професионалистите по здравни грижи във видинската болница. 

Областната организация на БЧК започна обучение на възрастен авариен екип /ВАЕ/ за Национално състезание по първа долекарска помощ. Участниците трябва да са над 60–годишна възраст. Тренингът се провежда в Общински център за социални услуги и дейности – Мездра, съобщават от Общината. 

Съвместна тренировка с новосформирания екип на възрастни хора-доброволци за помощ при бедствия, аварии и кризи инициира Младежкият авариен екип /МАЕ/ към областния съвет на БЧК във Видин. Обучението на възрастния авариен екип /ВАЕ/ е част от подготовката на видинския отбор за националното състезание за хора от третата възраст. 

Вижте още

Снимката на 10 август 2020 година

Готова  е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана.  Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града.  Няма смисъл от оставка и служебно правителство- това коментираха пред Радио Видин хора, запитани за политическата ситуация. Видинчани..

публикувано на 10.08.20 в 18:00

Част от улица "Неофит Бозвели" в Монтана е основно ремонтирана

Готова е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана. Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. Това е улица "Неофит Бозвели" между улиците "Панайот Хитов" и "Свети Патриарх Евтимий". 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града. Ремонтът на "Неофит Бозвели" е един от най-тежките,..

публикувано на 10.08.20 в 16:10

Почти 17 килограма хероин задържаха на Дунав мост Видин – Калафат

Около 17 килограма хероин са били открити в автомобил, преминаващ през държавната граница на Дунав мост Видин – Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК , съобщават от Прокуратурата.  Вчера около 8 часа..

публикувано на 10.08.20 в 15:30

Млади художници пресъздават подводния свят на Дунав

Подводния свят на река Дунав е темата, по която двама  млади художници работят в рамките на деветото издание на  фестивала "Дунавски вълни". С тудентите от Националната художествена академия Светослав Нинов и Анна Користашевская, които са родом от Видин, творят у силено.  Двамата художници рисуват върху стената на читалище "Цвят". Днес..

публикувано на 10.08.20 в 14:25

Гимназията по каменообработване в село Кунино с възможност да бъде обновена

Проектно предложение за ремонт и преоборудване на  Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино може да направи Министерството на културата. Средствата, които ще бъдат отпуснати, са около 720 000 лв., съобщи Яна Орлинова директор на училището. "Има възможност Министерството да кандидатства по програмата "Региони в растеж" и да..

публикувано на 10.08.20 в 14:17

Атрактивни инициативи за Международния ден на младежта във Враца

Спорт, музикално шоу, кино маратон, състезания и ходене по въже- това са част от атрактивните прояви, които се организират във Враца по повод Международния ден на младежта – 12 август. Празничният ден ще стартира в 10.00 часа в двора на НУ "Иван Вазов", където ще се проведе първото предизвикателство за байкърите от града. Състезанието по..

публикувано на 10.08.20 в 14:10

Въглищата- само пакетирани

В началото на тази година бяха въведени изменения, които регламентират продажбата на въглища за отопление през зимния сезон. Промените коментира Димчо Костадинов, директор на видинския склад на "Топливо": "Новото и различното от миналата година е, че с постановление от министерския съвет от февруари месец, вече не се предлагат насипни..

публикувано на 10.08.20 в 14:00