Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 11 септември 2019 година

| обновено на 11.09.19 в 18:34
Филиал "Незабравка" на детска градина "Арабела"
Снимка: Радио Видин

"Да спасим гората от пожар" - това бе темата, по която рисуваха деца от филиал "Незабравка" на детска градина Арабела Видин. С рисунките си те участват в конкурса, включен в проявите на Седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на огнеборците. 

Кметът на Видин Огнян Ценков извърши проверка на асфалтираните улици в междублоковите пространства на кварталите "Химик" и "Строител". В ж.к. "Химик" са приключили ремонтните дейности при блок 94, на стойност 29 000 лв. Асфалтирани са и междублоковите  пространства при бл. 8, 11  и 12 – на стойност 47 500 лв. и пред бл. 7 – на стойност 21 800 лв. В ж.к. "Строител" полагане на асфалт е извършено при бл. 9 – за 11 145 лв. и при бл. 8 – за 21 000 лв.

Новият облик на пътната и образователната инфраструктура, модернизиране на градския екологичен транспорт и потенциалът на Враца за реализиране на инвестиции са част от темите, които кметът Калин Каменов представи пред чуждестранни предприемачи и посланици, в рамките на работно посещение в австрийската столица - Виена, съобщават от Община Враца.  Срещата се проведе по инициатива на Посолството на Република България в Република Австрия и Стопанската камара на Долна Австрия, като в нея взеха участие и кметове на общините - Бургас и Велико Търново. 

С до 419 327 906 лева от приходите от смесената система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа през периода 2020-2023 г. ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград, реши правителството. 

Посланикът на Белгия Сьорен Якобсен посети днес община Ружинци. Дипломатът разгледа мястото, на което ще се изгражда свинеферма от датския инвеститор Оле Андерсен. 

Враца има нов депутат в 44-о Народно събрание, след като днес преди обяд клетва положи Анастас Попдимитров. 

На територията на община Кула няма населени места, в които ще се произвежда избор за кметове на кметства, тъй като населението на селата е под 350 души. Мандатите за общински съветници в община Кула са 11. 

Общинската избирателна комисия Мездра започна да приема документите за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите на 27 октомври. ОИК се намира в малката заседателна зала на община Мездра на четвърти етаж и ще приема документите днес от 9.00 часа до 17.00 часа на 16.09.2019 година. Регистрираните трябва да подадат своите документи с кандидатските листи до 17 часа на 24 септември. 

Медицински специалисти от Врачанско се включиха в протеста в София. Дарител, пожелал да остане анонимен, е платил разходите по пътуването до и от София. 

В националния протест се включиха и медицински специалисти от Видин. Това е поредният протест и ако исканията ни не бъдат удовлетворени, няма да е и последен, коментира Диана Богомилова, председател на дружеството на професионалистите по здравни грижи във видинската болница. 

Областната организация на БЧК започна обучение на възрастен авариен екип /ВАЕ/ за Национално състезание по първа долекарска помощ. Участниците трябва да са над 60–годишна възраст. Тренингът се провежда в Общински център за социални услуги и дейности – Мездра, съобщават от Общината. 

Съвместна тренировка с новосформирания екип на възрастни хора-доброволци за помощ при бедствия, аварии и кризи инициира Младежкият авариен екип /МАЕ/ към областния съвет на БЧК във Видин. Обучението на възрастния авариен екип /ВАЕ/ е част от подготовката на видинския отбор за националното състезание за хора от третата възраст. 

Вижте още

Три нови случая на коронавирус във Враца

Три нови случая на болни от Коронавирусна инфекция в област Враца са регистрирани към дата 22.09.2020 г. в Единния информационен портал. Диагностицирани за домашно лечение след положителен резултат от лабораторни изследвания са трима мъже от гр. Козлодуй, съответно на 34, 36 и 50 години. Предприети са всички противоепидемични и..

публикувано на 23.09.20 в 14:05

Още една положителна ковид-проба в детската градина "Слънце" в Монтана

Още един положителен тест за COVID-19 е получен от изследваните лица от детска градина №6 "Слънце" в Монтана. Това е лице от помощния персонал. Така в огнището на заразата с ковид инфекция стават общо 11 души – 7 учители, двама от помощния персонал и две деца. В градината бе направена пълна дезинфекция. Тя продължава да работи с две групи, а три..

публикувано на 23.09.20 в 12:11

Симфониета Видин с оперно-оперетна гала вечер

Симфониета Видин представя тази вечер оперно-оперетна програма от 19.00 часа на терасата пред зала "Филхармония" в крайдунавския град. Специални гости на концерта са диригентът  Георги Патриков , Доротея Доротеева (сопран), Михайл Михайлов (тенор) и Сие На (сопран, Китай). Екипът включва в програмата едни от най-популярните и обичани..

публикувано на 23.09.20 в 11:30

Извънредната епидемична обстановка остава до 30 ноември

Удължава се срокът на обявената  извънредна епидемична обстановка- това прие  Министерският съвет на Република България. Решението е в сила от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г. Мотив за удължаването на срока е това, че п андемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в..

публикувано на 23.09.20 в 10:30

Задържаха неправоспособен дрогиран шофьор в Лом

Неправоспособен водач, шофирал след употреба на наркотици, е задържан в Лом, съобщават от ОД на МВР- Монтана.  Около 03,40 ч. вчера на ул. "Хан Аспарух" в гр. Лом служители на "Пътен контрол" при РУ Лом спрели за проверка лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 19-годишен неправоспособен водач от крайдунавския град.   При..

публикувано на 23.09.20 в 10:20

Верижна катастрофа без тежко пострадали в Лом

Несъобразена скорост е причината за верижна катастрофа в Лом, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Инцидентът е станал вчера около обяд на ул. "Цар Симеон" в гр. Лом. 32-годишен водач от крайдунавския град управлявал с несъобразена скорост лекия си автомобил с монтанска регистрация към ул. "Цар Петър", когато на прав участък към ул. "Цар Петър" не спазва..

публикувано на 23.09.20 в 10:15

За два часа са възможни затруднения при продажбата на е-винетки

Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти  между 19 ч. и 21 ч.  от терминалите за самотаксуване на Националното тол управление и сайта  www.bgtoll.bg , информират от  Агенция "Пътна Инфраструктура". Причината е профилактика на системата.   Възможни са затруднения в продажбите и в партньорската мрежа на Агенция „Пътна..

публикувано на 23.09.20 в 09:05