Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 11 септември 2019 година

| обновено на 11.09.19 в 18:34
Филиал "Незабравка" на детска градина "Арабела"
Снимка: Радио Видин

"Да спасим гората от пожар" - това бе темата, по която рисуваха деца от филиал "Незабравка" на детска градина Арабела Видин. С рисунките си те участват в конкурса, включен в проявите на Седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на огнеборците. 

Кметът на Видин Огнян Ценков извърши проверка на асфалтираните улици в междублоковите пространства на кварталите "Химик" и "Строител". В ж.к. "Химик" са приключили ремонтните дейности при блок 94, на стойност 29 000 лв. Асфалтирани са и междублоковите  пространства при бл. 8, 11  и 12 – на стойност 47 500 лв. и пред бл. 7 – на стойност 21 800 лв. В ж.к. "Строител" полагане на асфалт е извършено при бл. 9 – за 11 145 лв. и при бл. 8 – за 21 000 лв.

Новият облик на пътната и образователната инфраструктура, модернизиране на градския екологичен транспорт и потенциалът на Враца за реализиране на инвестиции са част от темите, които кметът Калин Каменов представи пред чуждестранни предприемачи и посланици, в рамките на работно посещение в австрийската столица - Виена, съобщават от Община Враца.  Срещата се проведе по инициатива на Посолството на Република България в Република Австрия и Стопанската камара на Долна Австрия, като в нея взеха участие и кметове на общините - Бургас и Велико Търново. 

С до 419 327 906 лева от приходите от смесената система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа през периода 2020-2023 г. ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград, реши правителството. 

Посланикът на Белгия Сьорен Якобсен посети днес община Ружинци. Дипломатът разгледа мястото, на което ще се изгражда свинеферма от датския инвеститор Оле Андерсен. 

Враца има нов депутат в 44-о Народно събрание, след като днес преди обяд клетва положи Анастас Попдимитров. 

На територията на община Кула няма населени места, в които ще се произвежда избор за кметове на кметства, тъй като населението на селата е под 350 души. Мандатите за общински съветници в община Кула са 11. 

Общинската избирателна комисия Мездра започна да приема документите за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите на 27 октомври. ОИК се намира в малката заседателна зала на община Мездра на четвърти етаж и ще приема документите днес от 9.00 часа до 17.00 часа на 16.09.2019 година. Регистрираните трябва да подадат своите документи с кандидатските листи до 17 часа на 24 септември. 

Медицински специалисти от Врачанско се включиха в протеста в София. Дарител, пожелал да остане анонимен, е платил разходите по пътуването до и от София. 

В националния протест се включиха и медицински специалисти от Видин. Това е поредният протест и ако исканията ни не бъдат удовлетворени, няма да е и последен, коментира Диана Богомилова, председател на дружеството на професионалистите по здравни грижи във видинската болница. 

Областната организация на БЧК започна обучение на възрастен авариен екип /ВАЕ/ за Национално състезание по първа долекарска помощ. Участниците трябва да са над 60–годишна възраст. Тренингът се провежда в Общински център за социални услуги и дейности – Мездра, съобщават от Общината. 

Съвместна тренировка с новосформирания екип на възрастни хора-доброволци за помощ при бедствия, аварии и кризи инициира Младежкият авариен екип /МАЕ/ към областния съвет на БЧК във Видин. Обучението на възрастния авариен екип /ВАЕ/ е част от подготовката на видинския отбор за националното състезание за хора от третата възраст. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Засадиха 200 дръвчета в памет на Кръстьо Пишурка в община Лом

Общо 200 паркови дръвчета бяха засадени в Лом и региона. Инициативата е на фондация “1300 години България” и е по повод 200-годишнината от рождението на големия възрожденец Кръстьо Пишурка. В организацията по засаждането на фиданките се включиха представители на Общинския ученически клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител..

публикувано на 28.03.24 в 09:59

Видинската болница е акредитирана да обучава по 16 специалности

Видинската МБАЛ "Св. Петка" е одобрена да извършва клинично обучение на студенти по медицина или здравни грижи. Болницата е акредитирана по 16 специалности. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова и добави, че в отделението по неврология вече е постъпил специализант.  "Медицинските специалности, по които сме акредитирани за..

публикувано на 28.03.24 в 09:15

Община Видин подписа 14 договора с национално финансиране

Кметът на Община Видин Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност почти 40 милиона лева.  Това стана възможно след като в Закона за държавния бюджет за 2024 г. българското правителство прие Инвестиционна програма за общински проекти за финансиране на проекти, определени като приоритетни. През 2023 година Община Видин..

публикувано на 28.03.24 в 08:30

Създават Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик

Общинският съвет  в  Белоградчик  проведе редовното си заседание. Общинските съветници приеха решение за  създаване на Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик.  Каква ще е дейността на предприятието разясни Боян Минков – кмет на Община Белоградчик: „Поддържане чистотата на територията на общината включително зимно..

публикувано на 28.03.24 в 08:05

Снимката на 27 март 2024 година

Видинската МБАЛ "Света Петка" ще стане център за цяла Северозападна България за лечение на мозъчен инсулт с иновативни методи. Признанието за лечебното заведение е благодарение на началника на отделението по неврология д-р Ангел Благоев. Сградата на частна болница, затворена заради източване на държавната, може да се превърне в хоспис във..

публикувано на 27.03.24 в 18:10

Театърът в Монтана - с ново лого и изложба

Автентична покана за театрално представление отпреди 62 години показват на изложба в Монтана . Актьорите от Драматичния театър „Драгомир Асенов“ посрещат празника с ново лого. Изложбата се открива тази вечер в 18:30 часа. Автентични покани за представления, плакати и афиши, са подредени в изложба във фоайето на Драматичен театър „Драгомир..

публикувано на 27.03.24 в 17:45
Цветелина Петрова, председател на Областния съвет на БЧК-Видин

БЧК ще раздава продукти на нуждаещи се хора в област Видин

БЧК започва раздаването на хранителни продукти и хигиенни материали от програмата на Европейския съюз за подпомагане на  уязвими хора . Първият пункт в област Видин ще бъде открит на 3 април в община Ружинци. Поетапно ще бъдат обхванати и останалите общини в областта, обясни председателят на Областния съвет на БЧК-Видин Цветелина Петрова и посочи..

публикувано на 27.03.24 в 16:49