Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Деца от Мездра са срещнаха с пожарникари

3
Снимка: Петко Котларски

По инициатива на библиотеката пред сградата на градското читалище в Мездра се състоя среща на деца и служители от Служба за пожарна безопасност и защита на населението Мездра. Интересът на децата беше огромен, каза старши начален учител Венета Чобова- класен ръководител на 3 клас при СУ "Иван Вазов": 

"Това са деца от трети клас, решихме да осъществим среща, свързана с кариерното ориентиране на децата от ранна детска възраст. Интересно им е, всяко дете се докосна до атрибутите, които използват пожарникарите, разбраха и какви качества трябва да притежава човек, за да стане пожарникар."

Срещата бе интересна и за третокласничката Елизабет Виталиева:

"Много ми е интересно, исках да науча повече за професията им...Много ми хареса самия автомобил..." 

Началникът на РСПБЗН главен инспектор Васил Иванов посочи, че подобни срещи са практика за службата. Така децата имат възможност от най-ранна възраст да научат повече за професията. Нормална е била ситуацията по време на пожароопасния период:

"Годината върви нормално, повече пожари има последния месец - сухи треви, които се опалват, арендатори, които не почистват нивите и пасищата, а ги опалва, оттам отиват в гората, имаме много излизания... Само през последната седмица имаме около 30 излизания. Съставът е малък, но викаме допълнителни сили, имаме и необходимата техника за гасене"- каза гл. инсп. Васил Иванов и пожела на колегите си безаварийни дежурства и по-малко работа. 


Галерия

Вижте още

Оставка на правителството поискаха протестиращи във Видин

Протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор се проведе във  Видин .  Демонстрацията беше вчера вечерта на площад "Бдинци": "Аз съм тук, защото съм идеалист. Независимо, че съм имала много разочарования в държавата си. Вярвам в идеята за чиста и свята република.  Много пъти съм представлявала България пред..

публикувано на 12.07.20 в 08:30

Няма нови случаи на Covid-19 във Видин, Враца и Монтана

211 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие. Направени са 2 806 теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 7 175 души, от които активни са 3 597. Това показват данните, публикувани на Единния информационен портал за коронавируса. Няма нови случаи във Видин, Враца и Монтана. До сега установените за Видин..

публикувано на 12.07.20 в 07:50

Една проба за коронавирус е направена във Врачанско

Само една проба за коронавирус е взета във Врачанско през изминалите 24 часа , това съобщиха от регионалната здравна инспекция. Тестът е от контактно лице от областния град, чиито пол не се съобщава. Още двама души чакат резултата от пробата си, допълват от РЗИ. Според здравните власти във Врачанско от началото на пандемията са били..

публикувано на 11.07.20 в 16:22

Деца от Мездра завършиха курс по плуване

Деветнадесет малчугани от първата смяна на "Плувно лято 2020" в Мездра получиха своите сертификати за завършен курс на обучение. Обучението през лятото започна на 1 юли и ще продължи до 4-ти септември. Плувните курсове ще се проведат в пет смени, като във всяка ще се включат по около 20 деца. Секретарят на община Мездра Светлана Мицева връчи..

публикувано на 11.07.20 в 15:56

Нови детски площадки в община Ружинци

Монтираха детски съоръжения в села от община Ружинци , а край две крайпътни чешми поставиха беседки. "Това са чудесни придобивки и трябва да се пазят" , коментира кмета на община Ружинци Александър Александров : "Монтирахме ги в села в които не е имало до сега детски площадки. Стана много хубаво. До две чешми поставихме и..

публикувано на 11.07.20 в 15:51

Подмениха дограмата на читалището в село Долна Кремена

С разумни икономии когато е възможно и добро управление на финансите Настоятелството на НЧ”Просвета 1897” Долна Кремена успя да реализира още една придобивка за сградата. Беше сменена остарялата дървена дограма на фоайето на читалището. Това е мястото, където се провеждат репетиции и мероприятия и членовете на читалището обменят мисли и..

публикувано на 11.07.20 в 14:06

292 нови случаи на коронавирус в страната

292 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 4 540 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Във Видин, Монтана и Враца няма нови регистрирани заболели. 79 души са оздравели за последното денонощие, петима са починали. Активните случаи са 3 389.

публикувано на 11.07.20 в 07:53