Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицията във Враца отбеляза професионалния си празник

Снимка: Жоро Александров

СК Спартак - Враца и местните полицаи отбелязаха професионалния си празник - 8 ноември, с традиционен турнир по полицейска стрелба. Състезанието се  проведе в четвъртък на стрелбището на Учебно- тренировъчен комплекс „Дъбника‘‘ при ОД на МВР – Враца.

30 служители индивидуално и 15 отбора от полицейските поделения в областите  Враца, Плевен, Монтана, гостите от военно формирование № 54990 на министерството на отбраната и врачанския затвор показаха своите умения и премериха сили в дисциплина от полицейска стрелба в изключително интересно упражнение.  В  отборната надпревара първо място спечели отбора на ОД на МВР –Плевен: Илиян Георгиев и Борислав Чоранов, второ място другия тим на плевенските полицаи в състав: Ивелин Илиев и Свилен Иванов, а трето място зае отбора на РУ – АЕЦ – Козлодуй: Ивайло Флоров и Петко Петков.

В индивидиуалната надпревара при мъжете шампион стана Николай Милушев от СК Спартак Враца, който изпревари Свилен Иванов от ОД на МВР – Плевен и съотборника си Ивайло Флоров. В надпреварата при дамите медалът за първо място спечели Лидия Петкова от ОД МВР – Плевен, следвана от съотборничката си Анелия Петрова.  Третото място заслужи Десислава Иванова от Спартак – Враца.

Наградите на победителите бяха връчени от директора на ОД МВР – Враца старши комисар Янко Янколов. 


Вижте още
С новата машина за 30 секунди се почистват и дезинфекцират 6 книги в библиотеката във Видин

Снимката на 27 октомври 2020 година

Всяка книга, взета или върната във видинската библиотека, се  дезинфекцира със специална машина . Временно се  преустановяват посещенията  на големи групи хора в монтанската Регионална библиотека "Гео Милев" . Причината е, че област Монтана попада в червената зона на висока заболеваемост от коронавирус. 2 243 са случаите на COVID-19 в..

публикувано на 27.10.20 в 17:30

Преобразуваха детска градина във Враца

Мнозинството в Общинския съвет на Враца прие преобразуването на детска градина "Звездица" във филиал на детска градина "Звънче", като запази звездното си име. Докладната на заместник-кмета Петя Долапчиева беше разгледана на днешното заседание на местния парламент, което се проведе онлайн. 20 души одобриха предложението, 12 се обявиха "против", а..

публикувано на 27.10.20 в 16:26

170 нуждаещи се от община Мездра ще получават топъл обяд до края на годината

170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна по домовете си всеки работен ден до края на годината.  33-ма от потребителите на тази социална услуга са от гр. Мездра, а останалите 137 са от 16 съставни села на общината - Боденец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Зверино, Злидол, Крета, Лик, Лютиброд, Лютидол, Моравица, Ослен..

публикувано на 27.10.20 в 15:44

Кметът на Дунавци е положителен за COVID-19

Кметът на Дунавци Димо Скорчев е с коронавирус. За положителния тест той съобщи в социалните мрежи, с идея да информира контактните лица. За Радио ВИДИН Димо Скорчев съобщи, че неразположение е почувствал още в събота: "В събота се почувствах леко неразположен. Имахме велопоход, прецених, че нещо може да се е случило там. Отидох в болницата, имаше..

публикувано на 27.10.20 в 14:15

Свикват извънредно заседание за болницата във Видин

За втори ноември във Видин е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет, заради състоянието на болницата в града. Внесена е подписка на една трета от общинските съветници, съобщи председателят на областната организация на БСП и общински съветник Димитър Велков: "Общината е длъжна, освен да обърне внимание на видинската болница, и да..

публикувано на 27.10.20 в 13:45
МБАЛ

Затварят две отделение в МБАЛ "Христо Ботев", приемат с COVID-19 в тях

Затварят две отделения във врачанската болница, а 30-те легла в тях ще се използват за пациенти с ковид, това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев. Той е разписал две заповеди, след като броят на инфектираните в областта вече надхвърли 120 на 100 000 души. Спира се плановият прием в най-голямото..

публикувано на 27.10.20 в 13:27

Библиотеката в Монтана ограничава посещението на големи групи

Временно се преустановяват посещенията на големи групи хора в монтанската Регионална библиотека "Гео Милев ", съобщи директорът Анелия Иванова . Причината е, че област Монтана попада в червената зона на висока заболеваемост от коронавирус. "Предложението е мое, така решихме с екипа. Искам да стане ясно, че библиотеката ще продължи да работи, не..

публикувано на 27.10.20 в 12:51