Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 3 декември 2019 година

Снимка: Община Монтана

Със стихотворението "Коледна молитва" младежите от дневния дом за деца и възрастни с увреждания в Монтана  откриха благотворителния си базар. За поредна година те представиха изработените през последните месеци от тях играчки и коледна декорация от естествени материали – хартия, глина, дърво, конопени шнурове, зебло, шишарки и други.


Служителите в Община Брегово не са получавали заплати повече от четири месеца, съобщи новоизбраният кмет Илиян Бърсанов. Допълни, че това ще е първата задача, с която трябва да се справи.


По четири договора за благоустрояване на междублокови пространства продължава да работи Община Мездра. Проектите, които са заложени в Инвестиционната програма на Общината за тази година, предвиждат нова вертикална планировка и полагане на асфалт в междублоковите пространства около жилищните блокове “Леденик 1”, „Леденик 2, 3, 4“, между бл. 5 и 6 в кв. 101 и на ул. „Средна гора“ в кв. 5 на гр. Мездра (под Детска градина “Слънчице). 


В Агенция „Пътна инфраструктура“ е отворена постъпилата оферта в тръжната процедура за извършване на наблюдение и предварителни проучвания на археологически обекти по трасето на главен път Видин - Монтана. Индикативната стойност на обществената поръчка е над 820 хил. лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.


Във Враца и Козлодуй въвеждат едносменен режим на обучение. Работна среща с кметовете на общини и териториалните структури на изпълнителната власт за координиране на дейностите в образователната система проведе днес областният управител Малина Николова. Отчетена беше ефективността от санкциите за родителите при спирането на социалните помощи, какво показва практиката и какво предложение се дава в тази насока на министъра на образованието. Стана ясно, че 168 учители на територията на областта ще се пенсионират през следващите три години. 


С декоративни решетки ще бъдат затворени трите климатика, които са поставени на една от фасадите на историческия музей "Конака" във Видин. Това съобщават от пресцентъра на общината в отговор на въпроси на Радио Видин.


В Клуба на инвалидите във Видин отбелязват Международния ден на хората с увреждания. 


Първите две части на филма "Помни войната 1915 - 1918" бяха представени пред пълен салон във Враца. Сценарист и режисьор на документалната поредица е Мария Цветкова, а продукцията е на Военния телевизионен канал. 


Главният експерт „Културно наследство и художествена галерия“ в Община Мездра Светла Дамяновска взе участие в Четвърта международна конференция от серията „Дебати в музеологията“ на тема „Музей и образование“, която се проведе в София. Организатор на събитието бе Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН. 


Заради очаквани снеговалежи жълт код е в сила за 18 области, сред които Враца и Монтана, информира на страницата си Националният институт по метеорология и хидрология.


По повод предстоящите десети юбилейни Краеведски четения в Мездра, с решение на Настоятелството при НЧ "Просвета 1925" ще бъде издаден сборник с доклади, изнесени през изминалите четения. Сборникът ще бъде издаден и редактиран от председателя на дружеството Мирослав Гетов, който ще подбере най-значимите от над 150 доклада.


Дарителска кампания под наслов "Дари дреха, стопли сърце" обединява за поредна година цялото село Софрониево. Всеки, който желае може да се включи в кампанията чрез изпращане на дрехи и обувки, до адресът на кметството в село Софрониево.


Започва Коледен базар в подкрепа на детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" Козлодуй.


С водосвет за здраве и благополучие за жителите на града за поредна година големият християнски празник Никулден ще бъде отбелязан на площад „Христо Ботев“ във Враца. В празничния ден на всички присъстващи ще бъдат раздадени над 1500 порции от рибния курбан.


Светлините на коледната елха ще запали тържествено кметът на Община Видин Цветан Ценков на 9.12 (понеделник), от 17:00 ч., на площад "Бдинци". В програмата участие ще вземат талантливи видински деца от ДГ "Славейче" и СУ "Св. Св. Кирил и Методий". За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи младата поп изпълнителка ЕВА. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39