Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Калин Каменов: "Ще бъдем безкомпромисни към всеки нарушител на закона"

Започна премахването на животинските отпадъци край Враца

Започнало е премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път", съобщават от Община Враца. По-рано днес десетки чували с животински остатъци бяха открити изхвърлени край Враца. 

Пресконференция по случая даде кмета на Враца Калин Каменов.

"Започна премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път". От сутринта експерти от местната администрация, съвместно с компетентните органи извършиха проверка на терен и са предприели конкретни действия по премахването на останките. Органите на реда издирват извършителите, като се преглеждат и записите от стационарните камери. Категоричен съм, че ще бъдем безкомпромисни към всеки, който си позволява да нарушава законите по подобен безцеремонен начин. Затова от тази година ще разширим и структурата на Инспектората, като обсъждаме възможността за 24-часови смени на екипите", това каза кметът Каменов. 


Областният управител Малина Николова коментира, че в рамките на извънредното заседание на комисията е обсъдена възможността за поставянето на мобилни камери в определени райони и по-чести проверки.


Към момента екипи на Пожарна безопасност започнаха премахването на останките, като същите ще бъдат предадени на мобилна група за екарисаж. След извозването им, районът ще бъде дезинфекциран.


Галерия

Вижте още

Среща за проблемите на земеделските производители се провежда във Видин

Среща за новостите, свързани с дейността на Министерство на земеделието, храните и горите се провежда във Видин. Форумът е част от национална информационна кампания. В него участват земеделски производители от областта, представители на местната власт, както и заместник-министъра на земеделието, храните и горите  Атанас Добрев , който откри срещата:..

публикувано на 17.02.20 в 14:42

Камерите на тол системата вече работят

Шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка вече ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата. От днес нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция..

публикувано на 17.02.20 в 12:56

Осуетиха опит за контрабанда на 240 кг тютюн на Дунав мост 2

240 пакета с тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха митническите служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване". Проверката е извършена в полунощ  на 12.02.2020 г.  в района на Дунав мост 2, но от Агенция "Митници" съобщават за нея едва днес.  Шофьорът на товарен автомобил..

публикувано на 17.02.20 в 12:10

Младеж нападна и обра жена във Видин посред бял ден

Полицията във Видин задържа  25-годишен мъж от град Кула за извършено от него нападение и обир.  На 15 февруари, в 10:35 часа 39-годишна видинчанка съобщила на тел.112, че  непознат мъж я застигнал  в близост до жилищен блок в к-с "Вида"  и след употреба на физическа сила ѝ отнел плик с медикаменти и портфейл, съдържащ около 162 лева, лични..

публикувано на 17.02.20 в 10:45

Автобус удари жена във Враца

Автобус на градския транспорт във Враца удари жена на пешеходна пътека.  Към момента няма информация за състоянието на пострадалата, която е откарана с линейка от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал  тази сутрин на възлово кръстовище в града, край което има голям хипермаркет.  Според очевидци, жената пресичала на зелено..

публикувано на 17.02.20 в 09:50

Фестивали, събори и изложения в културния календар на община Вършец

Събития с международен, национален и местен характер включва културният календар на община Вършец. Освен традиционните за българина празници, свързани с миналото и християнските традиции, Вършец от години обогатява културния си календар като част от политиката за развитие на туризма. Ето и някои от най-атрактивните събития, които очакваме..

публикувано на 17.02.20 в 08:05

"Мемориалът на жертвите на комунизма" във Видин е с неизвестен стопанин

Не е изяснена собствеността на изградения преди 20 години "Мемориал на жертвите на комунизма" във Видин . Построен е със средства от държавата, но заради неустановената собственост не са извършвани ремонти, каза Цветан Лилков , председател на областната организация на  политическа партия "Демократи за силна България: "Доколкото се..

публикувано на 16.02.20 в 16:56