Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Каменов: "Ще бъдем безкомпромисни към всеки нарушител на закона"

Започна премахването на животинските отпадъци край Враца

Започнало е премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път", съобщават от Община Враца. По-рано днес десетки чували с животински остатъци бяха открити изхвърлени край Враца. 

Пресконференция по случая даде кмета на Враца Калин Каменов.

"Започна премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на "Ботев път". От сутринта експерти от местната администрация, съвместно с компетентните органи извършиха проверка на терен и са предприели конкретни действия по премахването на останките. Органите на реда издирват извършителите, като се преглеждат и записите от стационарните камери. Категоричен съм, че ще бъдем безкомпромисни към всеки, който си позволява да нарушава законите по подобен безцеремонен начин. Затова от тази година ще разширим и структурата на Инспектората, като обсъждаме възможността за 24-часови смени на екипите", това каза кметът Каменов. 


Областният управител Малина Николова коментира, че в рамките на извънредното заседание на комисията е обсъдена възможността за поставянето на мобилни камери в определени райони и по-чести проверки.


Към момента екипи на Пожарна безопасност започнаха премахването на останките, като същите ще бъдат предадени на мобилна група за екарисаж. След извозването им, районът ще бъде дезинфекциран.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Проверяват твърдения за насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница

Назначиха проверка във връзка с излъчени от национални телевизии репортажи с твърдения за проявено насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница.   От съобщение до медиите, става ясно, че извънредната проверка е назначена от изпълнителния директор на ИА "Медицински надзор“ Иванка Динев и започва от днес- 23 април. Министърът на..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Във Видинско проведоха операция "Скорост"

880 са регистрираните нарушения по пътищата във Видинско в периода 15-21 април, съобщават от полицията.   Данните са от едноседмичната операция "Скорост", реализирана по линия на Роудпол (Roadpol).  296 са нарушенията в населените места, 584 са тези извън тях. Операция "Скорост" включена два пъти годишно (през април и август) в календара на..

публикувано на 23.04.24 в 10:40

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

обновено на 23.04.24 в 08:49

Общинският съвет в Мездра ще заседава в четвъртък

Общинският съвет в Мездра ще проведе своето редовно месечно заседание на 25 април /четвъртък/ при Проект за дневен ред от само 8 точки. Най-напред общинските съветници ще приемат три отчета: Финансов на МБАЛ Мездра за 2023 година; за дейността на читалища от общината за 2023 година и за първото тримесечие на тази година на Екопроект. След това..

публикувано на 23.04.24 в 08:47

Обявиха крепостта "Алмус" за недвижима културна ценност от национално значение

Крепостта „Алмус” в Лом е обявена за археологическа недвижима културна ценност с категория „Национално значение”.   Със заповед на министъра на културата се предоставя статут и са определени режими за опазване (териториален обхват - граници, охранителна зона и предписания за опазване) на античната крепост, съобщават от местната общинска управа...

публикувано на 23.04.24 в 08:08

Започна делото срещу отказа за прекратяването на правомощията на вълчедръмския кмет

Административен съд-Монтана даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината заради конфликт на интереси В сряда Административен съд-Монтана ще трябва да се произнесе с решение относно делото.  На заседанието бе изслушан председателят на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.24 в 07:41

Случай на коклюш е регистриран във Видинско

И в област Видин е регистриран случай на коклюш.  Това става ясно от отчета на Регионалната здравна инспекция за заболеваемостта от заразни заболявания през изминалата седмица.  Болният е от Чупрене, допълват от инспекцията. Отчетени са и 8 случая на други заразни заболявания за същия период - от варицела, скарлатина, туберкулоза и..

публикувано на 23.04.24 в 07:36