Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Музикална зона" на 23 януари 2020 слушаме басиста Антъни Джаксън – 2 част

Снимка: www.pinterest.com

Антъни Джаксън е виртуозен басист и прецизен музикант от висок клас. Благодарение на научната му работа и изследвания в продължение на години, днес е напълно усъвършенстван шестструния бас. По отношение на работата винаги е взискателен и държи летвата високо - стандарт, който не е достижим за всеки. Слушаме изпълнение на живо с Мишел Камило, Дизи Гилеспи, Шака Кан, Мишел Петручани и Йоргос Факанас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В "Музикална зона" на 16 януари 2020 слушаме басиста Антъни Джаксън – 1 част

Антъни Джаксън е съвременен американски джаз басист, участвал в многобройни студийни записи на различни музиканти, известен с изпълненията си на живо с разнообразни световни звезди. Има огромна роля за развитието на бас китарата – негова е идеята..

публикувано на 16.01.20 в 09:00
Вижте още

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

Ивайло Георгиев от 11 клас на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на..

публикувано на 22.04.24 в 17:41

Психолог: Разводът е изпитание основно за децата

В рубриката "Децата на фокус"  ще обсъдим една тема, която за жалост, става все по-актуална в нашето общество. Разводът предизвиква изключително неприятни емоции, особено за децата, които се нуждаят от време и подкрепа, за да се адаптират към..

публикувано на 22.04.24 в 16:00