Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Скоро ще почистят бившето лятно кино "Цвят" във Видин, обещават от Общината

"Уведомена е фирмата–изпълнител на обекта и имаме уверението от нея, че в най-кратки срокове ще бъдат премахнати наличните строителни отпадъци"- това се посочва в съобщение от Община Видин. Радио Видин постави въпроси, свързани със слушателски сигнал за това, че строителни отпадъци от ремонта на намиращата се в съседство сграда на Драматичния театър са изхвърлени в двора на бившето лятно кино. От културната институция обясниха също, че достъпът им до лятното кино е силно ограничен от новоизградена паркова алея, която на практика прави невъзможно отварянето на входната вратата. В тази връзка, попитахме Общината какви мерки ще бъдат предприети за възстановяване на достъпа до площадката на бившето лятно кино „Цвят“, както и завършил ли е ремонтът на Драматичния театър във Видин и има ли Община Видин забележки по извършените дейности на обекта. и кога ще бъде пусната в експлоатация ремонтираната сграда.  

Ето и пълните отговори:

"Достъпът на хора е осигурен чрез парковите алеи, също и на лекотоварни автомобили - за извозване на строителни отпадъци; Ремонтът на сградата на драматичния театър все още не е завършил; Забележките, които е имала Община Видин, са били отстранявани своевременно, тъй като строителството продължава и в момента.

Предстои приемо–предавателна комисия на строежа, с цел въвеждане в експлоатация на сградата. За да се подпише приемо-предавателният протокол от всички членове на комисията (в нея ще участва и представител на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) не трябва да има нито една забележка. Ако възникнат проблеми впоследствие, фирмата-изпълнител е дала гаранционни срокове за изпълнените дейности, съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ) и тези проблеми ще бъдат отстранявани след подадени от Община Видин сигнали."   


Вижте още

Отмениха масовите събития във Видин

Отменени са публичните събития на открито и закрито във Видин, с участието на повече хора. Мерките са наложени със заповед на кмета на общината Цветан Ценков и са превантивни срещу разпространението на коронавируса.  Те са в сила от днес, съобщиха от общинската администрация. Празничният концерт на "Виво Монтана" за 11-ия рожден ден на..

публикувано на 28.02.20 в 19:51

Снимката на 28 февруари 2020 година

Във Видин пациенти със съмнения за коронавирус, идващи от чужбина, ще бъдат настанявани в изолатор . Престоят ще е до транспортирането им в инфекциозна клиника. Информационна кампания, в рамките на която ще бъдат раздавани материали с информация за Коронавируса, както и видовете превантивни мерки, които могат да предприемат гражданите, стартира..

публикувано на 28.02.20 в 17:54

Във Враца няма участъци, освободени от винетки

Областният управител Малина Николова проведе работна среща с местната власт във връзка с предложенията за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републикански пътища, за които се събира винетна такса. Срещата е по настояване на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и в нея взеха участие началникът на Областно..

публикувано на 28.02.20 в 17:40

Подготвят изолатор за пациенти със съмнения за коронавирус във Видин

Във  Видин  пациенти със съмнения за коронавирус, идващи от чужбина, ще бъдат настанявани в изолатор. Престоят ще е до транспортирането им в инфекциозна клиника.  За настаняване на лицата под карантина е приспособено бившето инфекциозно отделение на болницата в града. 12 са местата в изолатора, но при необходимост могат да бъда..

публикувано на 28.02.20 в 16:39

Премахват незаконни гаражи и отчуждени къщи в Монтана

Премахват 8 отчуждени къщи и 908 незаконни гаражи в град Монтана. Акцията по разчистване на терените започва през март. Деветте отчуждени къщи са опасни за живеене. Общината е получила съдебно решение за премахването им, уведомени са и живущите там, уточни кметът на Монтана Златко Живков: "Те вече не отговарят на условията, това са къщи..

публикувано на 28.02.20 в 16:03

Близо 80 кг тютюн задържаха митнически служители в района на Мездра

78 кг нелегален тютюн за пушене задържаха митнически служители в района на град Мездра. Митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" са извършили проверка на лек автомобил, движещ се по път Е79  в посока Враца – Мездра. На задната седалка и в багажника на колата са открити общо шест чувала, съдържащи 86 плика , представляващи..

публикувано на 28.02.20 в 15:43

Във Видин обсъдиха механизма за връщане на децата в училище

Повече дейности по превенция, подобряване ефективността на работата в образователните институции за ученици в риск от отпадане, мерки за ограничаване на отсъствията, търсене на по- активно участие на служителите на МВР и дирекция "Социално подпомагане"- това са мерките, които Регионалното управление на образованието (РУО) във Видин предприема за..

публикувано на 28.02.20 в 15:00