Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Видин с три номинации за приза на БНР "Сирак Скитник"

Снимка: Радио Видин

Екипът на Радио Видин и журналистът Цветомир Цветанов са сред номинираните за годишните награди на БНР "Сирак Скитник" за 2019-та година. Номинациите са и в трите категории- Голямата награда "Сирак Скитник", награда за радиожурналистика и Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР.  

Регионална радиостанция на БНР Радио Видин е номинирана за Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио:


Радио Видин е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем  месеца по-късно програмата се увеличава на 12 часа. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии. Непрекъснатият ръст на слушателската аудитория на Радио Видин намира своето естествено обяснение във факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.

Цветомир Цветанов, старши редактор, е номиниран за Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година.

  • Цветомир Цветанов е старши редактор и е един от емблематичните гласове на медията. Автор и водещ е на предаването „Клуб Спорт“. Въпреки, че има  афинитет към спортната тематика и новините, работата му не се ограничава само там. При избора на разработваните от него теми той методично проследява фактите и събитията, които вълнуват хората от Северозападна България и желанието им за равнопоставеност с останалата част на страната и възможност за развитие и по-добър живот.

В третата категория- Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР е номиниран мултимедийният проект "Изнесени аудио-визуални студиа" на Радио Видин.

  • Стремежът на екипа на Радио Видин е осигуряване на добър аудио-визуален продукт, за да може радиото да отговори адекватно на изискванията на съвременния свят и да е конкурентоспособно на останалите медии. Изнесените аудио-визуални студиа затвърждават активното присъствие на Радио Видин в Интернет и в социалните мрежи. Така медията отговаря на очакванията на съвременния потребител на информационно съдържание. Статистиката показва, че изнесените аудио-визуални студиа са генерирали над 64 000 гледания.


Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в Първо студио на БНР тази вечер. Събитието е част от честванията на 85-ата годишнина на обществената медия.


Наградите "Сирак Скитник" са учредени през 2001 година на името на артистичния псевдоним на първия директор на радиото - големият писател, художник и общественик Панайот Тодоров.

С приза се отличават най-изявените професионалисти за изминалата година, които са допринесли за развитието на Българското национално радио като обществена медия. 


Всички номинирани може да видите тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39