Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинската здравна инспекция с прояви за Свети Валентин

Снимка: Радио ВИДИН

По повод отбелязването на утрешния 14 февруари- Св.Валентин Регионалната здравна инспекция във Видин организира информационна кампания, която включва цикъл от беседи и лекции. Днес от 10.00 до 13.00 часа във видинската ГПЧЕ "Йордан Радичков" ще се проведат безплатни и анонимни изследвания. Утре пък в регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" ще се проведе лекция на тема: "Полово предавани болести- начини на заразяване и превантивни мерки." В рамките на Националната антиспин кампания, Министерството на здравеопазването и  Регионалната здравна инспекция Видин организират кампания "Узнай своя статус".

Вижте още

Хванаха бракониери със 140 кг риба на язовир "Огоста"

Двама нарушители, извършващи стопански риболов на язовир "Огоста", са забелязани от служители на полицията в Монтана и при опит да бъдат задържани побегнали. Единият от нарушителите е разпознат и след издирване е доведен за съставяне на два акта за нерегламентиран стопански риболов и улов на бяла риба, която в момента е забранен вид поради..

публикувано на 01.04.20 в 12:24

Срокът за участие във фоклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава

Срокът за изпращане на заявки за участие в 12-то издание на фолклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава до 20 май. Промяната в срока се налага поради обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки на територията на България и чужбина. Тази година форматът на творческата надпревара е ВИДЕОКОНКУРС. Право на участие..

публикувано на 01.04.20 в 11:23

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси иззеха в Гранитово

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззели служители на РУ-Белоградчик. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 61-годишен от Белоградчик. В хода на проведена специализирана операция, в село Гранитово, полицаите спрели за проверка лек автомобил.  Пътникът в колата -  61-годишен, държал гладкоцевна пушка 16-ти калибър с..

публикувано на 01.04.20 в 10:57

Иззеха незаконни дърва и автомобил от 15-годишен

В местността Беров дол в землището на с. Вирове служители на РДГ Берковица установили в гориста местност лек автомобил  с видинска регистрация, съобщава полицията в Монтана. След като видял служебния автомобил, водачът се оттеглил в неизвестна посока. При направена справка е установено, че рег. табелите на автомобила са предназначени за друг..

публикувано на 01.04.20 в 10:51

Приеха новата структура на общинската администрация във Враца

Мнозинството в общинския съвет на  Враца  одобри предложението на кмета Калин Каменов за нова структура на местната администрация. Според нея градоначалникът, който не беше на заседанието, ще има четирима заместници. Към досегашните Мария Попова, която отговаря за програми, обществени поръчки и проекти, и Петя Долапчиева с ресор образование и..

публикувано на 01.04.20 в 09:00

В община Кула спазват мерките за борба с коронавируса

Докато здравният министър налагаше и впоследствие отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места, в нашия град в единствената аптека не бяха налични такива. Въпреки това, хората ходеха с маски и не се оплакваха от липса на такива. Предприемчиви наши съграждани вече шият маски от плат за многократна употреба, както и шивашкото..

публикувано на 01.04.20 в 08:59

Снимката на 31 март 2020 година

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. Отменя се заповедта за задължителното носене на маски на открити и..

публикувано на 31.03.20 в 18:06