Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинската здравна инспекция с прояви за Свети Валентин

Снимка: Радио ВИДИН

По повод отбелязването на утрешния 14 февруари- Св.Валентин Регионалната здравна инспекция във Видин организира информационна кампания, която включва цикъл от беседи и лекции. Днес от 10.00 до 13.00 часа във видинската ГПЧЕ "Йордан Радичков" ще се проведат безплатни и анонимни изследвания. Утре пък в регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" ще се проведе лекция на тема: "Полово предавани болести- начини на заразяване и превантивни мерки." В рамките на Националната антиспин кампания, Министерството на здравеопазването и  Регионалната здравна инспекция Видин организират кампания "Узнай своя статус".

Вижте още

Облагородяване на село Драганица

По инициатива на местни жители вършечкото село ще бъде изградена алея с чинари, туи и масивна чешма. Иван Найденов, Нейчо Драгилов и Митко Михайлов с доброволен труд ще направят подобренията. За това те получиха 500 лева от бюджета на Общински съвет- Вършец, гласувани с пълно единодушия на редовната септемврийска сесия. Общината ще осигури и трактор..

публикувано на 26.09.20 в 09:59

Започва фестивалът "Пей, танцувай и в Моравица лудувай"

Поредната инициатива на кмета Росен Николов, на второто по големина село в община Мездра- Моравица, е провеждането на Първи национален фолклорен фестивал "Пей, танцувай и в Моравица лудувай". Той ще се проведе на 26 септември /събота/ с начало 16.00 часа. Във фестивала ще се включат 14 фолклорни състави- 6 хорови, 8 танцови и народният певец Светлин..

публикувано на 26.09.20 в 09:54

Мая Манолова във Видин: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите

Лидерът на гражданска платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова се срещна с граждани на площад "Бдинци" във Видин. Повечето от присъстващите бяха работници към бивша фирма по чистота във Видин, които чакат 5 години да си получат заплатите: "Очакваме всеки да си вземе парите. От 2015 имаме изпълнителни дела... В Дунавци проблемът е..

публикувано на 26.09.20 в 08:30

Дипломираха се първите 80 студенти във Видин

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева връчи дипломите на отличниците от първия випуск, завършил филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин. Тържествената церемония в крепостта "Баба Вида" събра студентите и хората, които имат заслуги за разкриването на филиала. Важно е качественото обучение, а в Русенския..

публикувано на 25.09.20 в 20:00

Снимката на 25 септември 2020 година

Откриха академичната 2020/2021 година във видинския филиал на Русенския университет Ангел Кънчев. В 17:30 часа започна шествие от центъра на Видин до крепостта "Баба Вида", където председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи дипломите на  първия завършил випуск на филиала.  Имоти на бившата фирма по чистотата са запорирани..

публикувано на 25.09.20 в 17:55

Организират фолклорен фестивал "Пей, танцувай и в Моравица лудувай"

Първи национален фолклорен фестивал "Пей, танцувай и в Моравица лудувай" организират във второто по големина село в община Мездра - Моравица. Събитието  ще се проведе на 26 септември, събота, от 16:00 часа. Във фестивала ще се включат 14 фолклорни състава - 6 певчески и 8 танцови. Участие ще вземе и народният певец Светлин Миланов. А за..

публикувано на 25.09.20 в 16:47

С тържество откриха новата академична година във Видин

Откриха академичната 2020/2021 година във видинския филиал на Русенския университет Ангел Кънчев. Днес официално бяха посрещнати новите първокурсници. Ректорът на Русенския университет- член-кореспондент проф. д-р на техническите науки Христо Белоев приветства бъдещите студенти: "Приемаме това като израз на респектиращо доверие към университета и..

публикувано на 25.09.20 в 15:54