Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Лом ще отбележат Деня на лозаря

Снимка: Община Лом

С конкурс за най-добро вино и избор на "Цар на лозата" ломчани ще отбележат Деня на лозаря. Тържеството и тази година ще се проведе в местността "Садовете" на 14 февруари, петък, пред павилион "Окопа". В празника ще вземат участие местни фолклорни групи, а водосвет за здраве и плодородие ще отслужат свещеници от Лом. Производителите на червено и бяло вино, както и на розе, ще трябва да се запишат за участие, преди празненството. Записването ще е на павилион "Окопа", същия ден. След оценката на журито, по традиция кметът на Лом ще връчи на отличените винопроизводители грамоти и парични награди. Празникът, посветен на Свети Трифон Зарезан, се организира от Община Лом и е с начален час 11.00 часа. 


Вижте още

Снимката на 25 ноември 2020 година

Областният управител на Видин Момчил Станков и членовете на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска отправиха апел за набиране на доброволци за видинската болница. Причината е усложнената обстановка около коронавирус инфекцията на територията на област Видин и изключително натоварената работа на персонала на МБАЛ "Света Петка". Часове след..

публикувано на 25.11.20 в 17:55

Полицаи и граждани в помощ на видинската болница

Часове след като от видинската болница днес отправиха апел за доброволци, са се записали 6 човека. Други вече помагат на лечебното заведение. "За радост, отзоваха се хора, като преди нашия апел има започнали 4 човека. Първият е отпреди две седмици. 12-13 дни идва вече всяка вечер и прави дезинфекция. Също така, има още двама мъже и една жена,..

публикувано на 25.11.20 в 17:27

Произведения на едни от известните композитори в Източна Европа ще представи Симфониета- Видин утре

Александрина Миленова ще е солист на цигулка на концерта на Симфониета-Видин утре. В програмата са включени произведения на Чайковски - сюита из балета "Лешникотрошачката", руски танц из балета "Лебедово езеро", Глинка- увертюра из "Руслан и Людмила", Хачатурян- валс от "Маскарад", Виенявски - "Легенда". Диригент ще е Свилен Симеонов...

публикувано на 25.11.20 в 17:00

През декември можем да сменим личния лекар

Всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса в периода от 01.12.2020 г. до 31.12.2020 г., напомнят от РЗОК Монтана. Гражданите, които искат да сменят своето джипи, трябва да попълнят регистрационна форма за постоянен избор. Формулярът за смяна може да се разпечата от..

публикувано на 25.11.20 в 16:51

Ясни са средищните и защитените учебни заведения в община Мездра

Четири училища и три детски градини в община Мездра остават средищни, училището в Зверино запазва и статута си на защитено.  Правителството актуализира Списък на средищните детски градини и училища в Република България за учебната 2020/2021 г. Решението беше взето на днешното заседание на Министерския съвет. В списъка са включени 957-те..

публикувано на 25.11.20 в 16:25

Работниците с компенсации при неплатен отпуск

Работниците и служителите ще имат право да получат финансова подкрепа за не повече от 60 дни, в които са ползвали неплатен отпуск във връзка с наложените ограничения за осъществяване на дейността, за която са наети. За работещите на 8-часов работен ден, уговорена в основния им трудов договор, компенсацията ще е 24 лв. за всеки ден, в който са в..

публикувано на 25.11.20 в 16:00

148 са хоспитализираните с COVID-19 от област Монтана

За 24 ноември на територията на област Монтана има установени 49 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция, поставени под 14-дневна домашна изолация.  Починалите лица с COVID-19 инфекция за 24 ноември са 8. Към 25 ноември общо 829 лица са с активна COVID-19 инфекция в област Монтана. 148 са хоспитализираните лица- 30 лица в МБАЛ "Св. Николай..

публикувано на 25.11.20 в 15:38