Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

| обновено на 15.02.20 в 07:52
4
Снимка: А Плюс ФилмсЕдин от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова разговаря с него:

"И преди съм идвал във Видин. Присъствах на предпремиерни прожекции на първият ми филм като режисьор "Лошо момиче". Публиката беше много жива и истинска. Със сигурност Видин е място, където искам да отида и ще бъда пак. Относно филмът "Ятаган", жанрът е комедия, политическо и социално ангажирана. Моята роля е на полицай, под заплахата на уволнение поради липса на резултати. Прилика между мен и ролята ми Рангел Костов няма абсолютно никаква прилика, пълна противоположност. Но аз съм актьор, хареса ми историята, начина на разказване и ми се стори предизвикателна, не бях играл нещо подобно. Прекарах чудесно работейки по филма, забавлявайки се, общувайки с много млади колеги. Всъщност продуцентите на "Ятаган", братята Христо и Янаки Дерменджиеви, които са близки мои приятели ми дадоха сценария, прочетох, смях се, много добре написан сценарии, за което заслугата е на Христо Христов, сценарист на филма. Казаха ми искаш ли да опиташ, отговорих с удоволствие, тъкмо бях приключил снимките на "Лошо момиче" и ми се стори като добра идея. Жени Калканджиева и Ники Кънчев правят аткьорски дебют, те са смирени, щедри мои приятели. Специално за Жени, аз не съм се качил на подиума, тя е дошла да е актриса, със сигурност се е справила по-добре, от това ако аз бях участвал в ревю. Това за мен е работа, роля, опитвам се да намеря ключа към нея. Всички роли са ми еднакво скъпи и даваш 100 % от себе си и обмисляш работиш, репетираш, пак мислиш, отиваш играеш. Някъде се справяш добре, другаде не толкова, колкото ти се иска. В киното си ограничен във времето, не е като в театъра да имаш 3, 4 месеца за репетиции. Надявам се да съм се справил наистина. Нов сезон на "Под прикритие" няма да има, доколкото на мен ми е известно. С огромни благодарности и любов към този сериал, мисля, че всяка хубава история си има начало и край. Всеки, който иска да дойде на кино и да гледа една интересна история е добре дошъл. Благодаря много на слушателите на Радио ВИДИН за респекта и любовта, която усещам, ще се опитам да не ги разочаровам, пожелавам здраве, да бъдете смели и да гледате кино."

На 15 Февруари (събота) от 20:00 часа, във видинското кино ще имате възможност да се срещнете лично с Мариан Вълев и да гледате предпремиерно прожекцията на филма "Ятаган".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

Да достигнеш звездите: Двама българи в екипа на първата частна космическа компания, изстреляля хора в Космоса

На 30 май Съединените американски щати осъществиха първия пилотиран полет от девет години от космическия център в Кейп Канаверал. В 22:22 ч. българско време бе извършен историческият полет до Международната космическа станция. Така за първи път от почти десетилетие, компанията на Илън Мъск- SpaceX, изпрати двама астронавти до Международната космическа..

публикувано на 04.06.20 в 00:31

Жители на Ботево: Дъждовни води заливят домовете ни

Жителка на видинското село Ботево сигнализира за проблем със събирането и отвеждането на дъждовните води, от които са засегнати частни къщи. Наследственият й имот се намира в най-ниската част на селото, където се събира дъждовната вода от 5-6 улици, от площада и най-вече от пътя Видин-София. Светлана Глазер пише: "Преминаващи с висока скорост..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Английски език- най-предпочитана втора матура

Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет . В цялата страна до изпита бяха допуснати 37 116 зрелостници. Най-много от тях са избрали английски език - 11 000. На второ място е биологията, предпочитана от почти 9 000 младежи. Във Видин 156 зрелостници се явиха на изпит по английски език . Ето..

публикувано на 03.06.20 в 15:39
Милена Георгиева, учител по български език и литература

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева"

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева" така се нарича видеофилмът, който  преподавателят по български език Милена Георгиева публикува във фейсбук страницата на ППМГ" Екзарх Антим Първи" Видин. Видеото е вид откровение и обобщение на изминалите пет училищни  години в часовете по български.   Милена Георгиева разговаря с..

публикувано на 02.06.20 в 16:05
Филип Филипов в образа на Христо Ботев

Филип Филипов: Ботев е България

Всяка година, с изключение на тази, във времето от от 27 май до 2 юни хиляди българи се включват в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица".  Традиционно в похода участват ученици, но се включват и туристи-ветерани, както и граждани, които имат желанието и волята  да изминат 120 - километровия  път от Козлодуйския..

публикувано на 02.06.20 в 16:00

Предимствата на дуалното обучение- договор, заплата и трудов стаж

В българската образователна система все повече се акцентира върху професионалното обучение в училищата. Сред приоритетите в сферата на образованието е да се въведе дуалното обучение. В същността си дуалната образователна система цели по най-добрия начин да се свърже практиката в предприемачеството с теоретичните знания от училището или..

публикувано на 02.06.20 в 14:50

Безплатна ваканция за деца, които никога не са ходили на море

Почивка на българското Черноморие в Поморие за деца, които никога не са ходили на море, осигурява фондацията "Ако си дал". Стефан Чолаков е основният организатор, помагат му доброволци. Занимава се изцяло с благотворителност, а бизнесът му е извън България. Според него, в България около 40% от хората са бедни. Прави това, защото така се чувства..

публикувано на 02.06.20 в 14:30