Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дезинфекция и проверки в община Мездра

Снимка: Община Мездра

Поетапна дезинфекция на населените места в община Мездра започнаха служители от Общинското предприятие "Чистота. Мерките са във връзка с разпространението на коронавируса. Два екипа по график обработват улици, зони за отдих, детски и спортни площадки, както и други обществени места, в две основни направления: Люти брод - Ребърково - Люти дол - Типченица - Дърманци - Лик - Ослен Криводол и Руска Бела - Боденец - Крапец - Върбешница - Долна и Горна Кремена - Кален - Цаконица - Горна Бешовица. Третирането с дезинфектанти ще продължи и през следващите дни в направленията Брусен - Царевец - Старо село и в селата от района на Искърското дефиле. 


С помощта на собствена техника и жива сила Кметство Зверино организира обработка на обществените площи. Продължава и поетапната дезинфекция на улиците и обществените места в град Мездра.

Съвместни екипи на полицията и Общинската администрация извършват проверки на търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки. Всички собственици на вендинг автомати са предупредени да преустановят дейността им, а на самите машини са поставени указателни стикери от Община Мездра. Собственик на голям магазин  е предупреден да преустанови незабавно организираната от него промоционална кампания. 

От полицията проверяват лицата, които са поставени под карантина, дали спазват ограничителните мерки. Към момента на територията на общината под домашна изолация за 14-дневен срок са поставени 15 граждани, завърнали се от чужбина - 8 в Мездра и 7 в села на общината.

Сигнали за лица, които не спазват карантината, както и за нарушения на противоепидемични мерки, може да се подават в Районно управление "Полиция" - Мездра на тел. 0885 22 46 08, 0894 46 60 21 и 0910 915 10.

Сигнали за нарушения се приемат също на телефони: 0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02 - Дежурен в Община Мездра, 0879 144 830 - Регионална здравна инспекция - Враца и 0884 115 313 - Областен съвет по сигурност.

Вижте още

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41

Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Ще бъдат обновявени сградите на кметствата в селата Владимирово, Охрид и Пали лула . Финансирането е по..

публикувано на 04.06.20 в 14:04