Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мездренски танцьори репетират с помощта на интернет

Снимка: Фейсбук

Във времето в което сме затворени вкъщи, ръководителят на фолклорен ансамбъл "Мездра” Мирослов Аспарухов е организирал интересен начин за поддържане на формата на танцьорите. Ето какво разказва той:  


"Танцьорите от ансамбъл" Мездра" в затворена група се предизвикват и заснемат фрагменти от танци и танцови комбинации, като по този начин се надяваме, че ще се държим в кондиция и същевременно съумяваме да спазваме наложените мерки за безопасност. Любителите от клуб "Хорце, винце и още нещо...", в затворената ни група, имат задача да запишат приветствия към останалите и да изпълнят зададените им от мен фолклорни хора. Не е трудно, просто бъдете добри и се забавлявайте, а който иска някое от нашите 160 хорца- ще му го изпратим с удоволствие на лични съобщения."- написа Мирослов Аспарухов.


Вижте още

100 години навърши днес видинчанка

Митана Антова  отпразнува с тотния си рожден ден в София, където тя гостувала на дъщеря си при обявяването на извънредното положение заради пандемията с COVID-19. Рожденичката е родена във видинското село Бойница, работила е като учител в Бориловец и лаборант във Видин. За Радио Видин тя разкри тайната на дълголетието си: "Основното..

обновено на 28.05.20 в 14:36

Конкурс за директори на две детски градини в Мездра

Конкурс за директор на две детски градини обяви Община Мездра. Търсят се ръководители на ДГ "Мир" - град Мездра и на ДГ "Звездичка" - село Зверино. За длъжността се изисква висше образование, степен "Магистър", педагогическо направление, пет години трудов стаж.  Кандидатите могат да кандидатстват за длъжността "Директор" в повече от една..

публикувано на 28.05.20 в 13:28

Взети са проби за COVID-19 на служителите на детските заведения в община Видин

Всички, работещи в детските ясли и градини в област Видин, ще бъдат изследвани за COVID-19, преди да бъде подновен приемът на деца от понеделник.   Приключено е набирането на пробите за община Видин, в зети са проби на всички 283 лица - педагогически и непедагогически състав. Резултатите са очакват до края на тази седмица...

публикувано на 28.05.20 в 12:30

Отварят най-големия паркинг в Монтана

Община Монтана отваря най-големия паркинг в промишлената зона на града . На него ще могат да паркират 250 автомобила. Теренът е между жп гарата и улица "Индустриална", която бе основно ремонтирана през миналата година, обясни кметът Златко Живков . "Който в момента ние го ограждаме от онези много грозни ограждения-все едно, че сме..

публикувано на 28.05.20 в 12:27

ОбС -Белоградчик отложи гласуването на таксите за туристическите обекти

Няколко важни документа гласуваха общинските съветници в Белоградчик на редовното си заседание.  Първият от тях е Наредба за насърчаване на инвестициите в общината. Общинските съветници приеха Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите, както и Годишен план за развитие на социалните..

публикувано на 28.05.20 в 12:10
Полицейска кола

Във Видин е задържан шофьор, употребил наркотици

Видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотици, е бил задържан късно снощи в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Към 23.30 часа  служителите на реда спрели за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен водач. Тестът с техническо средство реагирал положително на канабис. Мъжът отказал кръвна проба...

публикувано на 28.05.20 в 11:57

Разследват сигнал за отвличане в Берковица

По сигнал за отвличане работят полицаите в Берковица, съобщават от ОД на МВР- Монтана.  31-годишна жена от град Берковица подала сигнал в местното Районно управление, че бившият й съпруг на 36 г., от същия град, нарушил издадена заповед за незабавна защита на Районен съд - Берковица, като взел без знанието й двете им малолетни деца – момче на 1 година и..

публикувано на 28.05.20 в 11:45