Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Срокът за бутане на незаконни гаражи в Монтана се удължава

Снимка: Любо Андреев

Във връзка със спешните мерки срещу коронавируса, кметът на община Монтана Златко Живков, промени срока за премахването на незаконните гаражи и постройки.

"Удължаването на срока за събарянето на постройки, гаражи, павилиони и всякакви други незаконни постройки намиращи се на територията на Монтана е до 20 април. Удължаваме този срок с 20 дни и заради лошото време най- вече, но искам да ви кажа какво се случи до тук в тези 20 дена в къщите, в постройките и в останалите. От 950 на територията на Монтана, останаха 263. Над 3/4 от хората реагираха и то по най- добрия начин."

180 са премахнатите гаражи и постройки в района на ж.к. Пъстренци. Положението там е доста сериозно, допълни Златко Живков

"В Пъстренци беше свършена много работа, но в последния един месец, имаше допълнително огормни количества боклук, много повече от колкото двата ромски квартала Кошарник и Огоста взети заедно. С удължаването на срока, няма да удължим опитите на някои да хитруват, каквито вече бяха правени. Искам да благодаря на огоромната част от хората за това, което направиха а и на тези, които си почистиха. Повечете не си почистиха."


Вижте още

Вандали прекършиха дръвчета в центъра на Видин

Няколко от новозасадените, през есента на 2019 г., дръвчета в центъра на Видин бяха пречупени от неизвестни извършители през почивните дни . Видинчани остро осъдиха вандалската постъпка, показа анкета на Радио Видин: "Идиоти, нищо не мога да кажа друго... Как може да коментираш такава простотия и вандализъм, нали има камери? Това повече..

публикувано на 06.07.20 в 12:44

Пръскат срещу комари в Ломско

Наземно пръскане срещу комари  ще се извърши о т 8 до 10 юли 2020 г.    на територията на община Лом , информират от местната общинска администрация. Обработката ще обхване града и селата от общината. Пръскането ще се извърши по комбиниран метод с топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Обработката на площите ще се извършва..

публикувано на 06.07.20 в 11:25

Ученици от Лом рецитираха стихове от Иван Вазов

Поетичен рецитал, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов, представиха ученици от всички учебни заведения на територията на община Лом . Нотариус Станислав Станчев, който е спомоществовател на библиотеката при Народно читалище "Постоянство", поздрави участниците в рецитала и връчи на децата грамоти. Идеята за поетичния рецитал е на..

публикувано на 06.07.20 в 11:08
Снимката е илюстративна

Заловиха 13- годишен зад волана

13- годишно дете зад волана на лек автомобил са установили полицейски служители, късно снощи във врачанското село Бутан , информират от дирекцията на полицията във Враца  В същият ден, преди обяд, в селото е бил заловен зад волана и 46- годишен жител на град Козлодуй, който се оказал неправоспособен водач.  Регистрационните табели на двата..

публикувано на 06.07.20 в 10:29

Берковица почита Вазов

С поредица от събитията Берковица ще отбележи 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов .  В градската художествена галерия "Отец Паисий" се открива изложба от рисунки на тема "Ах, каква чудна природа тука". Тя ще остане за публиката до 12 юли. Фотодокументална изложба "Пътят Вазов", която включва множество..

публикувано на 06.07.20 в 10:16
д-р Петър Керемедчиев - изпълнителен директор на МБАЛ

Болницата във Враца кандидатства за кредит от 6 000 000 лева

Задоволително е финансовото състояние на врачанската болница в началото на юли  - това съобщи изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев. Той пое МБАЛ "Христо Ботев" преди 11 месеца - на 1 август: "Бих казал, че е задоволително, на фона на онова, което заварих, идвайки във Враца преди 10 месеца. Най-важното е, че нямаме..

публикувано на 06.07.20 в 09:59

Млада жена загина при катастрофа край Видин

Жена на 21 години загуби живота си при тежко пътнотранспортно произшествие, което стана тази сутрин край Видин на пътя в посока към Дунав мост 2.  Лек автомобил, в който са пътували тя и мъж на 48 години се заби в крайпътен стълб, вследствие на което жената е загинала на място, а мъжът е приет в спешното отделение на видинската МБАЛ "Света Петка", каза..

публикувано на 06.07.20 в 09:08