Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 26 март 2020 година

Снимка: Радио Видин

Преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове се облекчава. Заповед за това издаде министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.


Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.


Редица промени в Кодекса за социалното осигуряване настъпват заради влезлия вече в сила Закон за извънредното положение, напомни директорът на Териториалното поделение на НОИ във Видин Пламен Георгиев.


С ново разписание са автобусите в община Видин. Промяната е за периода на извънредното положение. За повечето междуселищни линии от общинската транспортна схема превозвачите са оставили по два курса на ден- сутрин и след обяд, каза Венета Йорданова- младши експерт "Транспорт, контрол и разрешителни режими" в Община Видин.


Предпазни маски за многократна употреба са заредени в аптеките във Видин. Спирт също може да се намери, съобщи председателят на Регионалния фармацевтична колегия Николай Тодоров.


44 души са поставени под карантина в община Мездра към 25 март 2020 г. Към момента няма заразени с коронавирус на територията на общината.


През последните седмици и дни сме свидетели на завръщането на много наши сънародници от чужбина, заради пандемията от коронавирус. Четири семейства са под карантина в село Дреновец.


11 бебета са проплакали в ломската болница от началото на извънредното положение. От тях 5 са момичета и 6 момчета. Две от бебетата са на родители от Видин, съобщи д-р Едуард Богомилов, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение .


Дарение от 192 000 лева ще бъде разпределено между 6 болници в Северна България, сред които лечебниците във Видин, Враца и Лом, това съобщи шефът на кризисния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.


Хората които желаят да се регистрират като търсещи работа могат да го направят и онлайн, съобщава Дирекция "Бюро по труда" Мездра. За целта трябва да се създаде профил в Системата за сигурно електронно връчване.


Община Видин ще участва в кампанията "Часът на Земята 2020"За поредна година oбщина Видин ще даде своя принос в усилията за справяне с климатичните промени на планетата, като се включи към глобалната инициатива, която ще се проведе на 28 март (събота), от 20.30 ч. до 21.30 ч.

В ромския квартал във Видин шият безплатни маски за жителите. Семейство Албена и Найден Георгиеви дарили парите за материали, а жени от кваратала добраволно се захванали с ушиването им. Албена и Найден вярват, че помагат за спасявеното на човешки животи.

Гориво на на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната дарява Shell България. Сред подпомогнатите ще бъде и ЦСМП - Видин

Дарение на сума, равна на една чиста заплата, дариха общинските съветници в Монтана. Всеки от 30-те съветници предостави по 300 лева за дарителската сметка на общината, съобщи кметът Златко Живков.

Инициативата на италианските деца "Предай нататък" намери своето продължение в Монтана. Идеята е всяко дете да нарисува дъга с надпис: "Всичко ще бъде наред" и да сложи своята рисунка на прозореца си.


Благотворителна кампания в помощ на възрастни хора започна във Враца. С набраните средства ще бъдат закупени и дарени трайни хранителни стоки, каза за Радио Видин Владислав Йорданов, председател на Централна рибноопазваща организация, клон Враца.


Врачански магистрати дариха пари за купуването респиратор на белослатинската болница и по този начин се включиха в благородната кампания за подпомагане на борбата срещу Covid-19.


Домашен социален патронаж-Белоградчик продължава да доставя храна до всички потребители на комплексни услуги без промяна на графика и менюто си.


Откриват паметник на полк. Стефан Илиев в Белоградчик. Днес се навършват 103 години от гибелта на полк. Стефан Илиев- легендарния предводител на 15-и пехотен Ломски полк. 

Вижте още

Снимката на 3 април 2020 година

За преразглеждане на заповедта на кмета на община Видин за затваряне на Общинския пазар настояват зеленчукопроизводители . Според тях, с въвеждане на извънредното положение, те са изгубили възможността да реализират продукцията си, а това ще се окаже пагубно за някои от тях.  Детското отделение на болницата във Враца е под карантина..

публикувано на 03.04.20 в 18:00

Майстор ковач продава на търг свои произведения в помощ на болницата в Лом

Във време, когато всички сме разтревожени за здравето си и за здравето на нашите близки, ние трябва да се научим не само да бъдем отговорни, а и да помагаме. Много хора и фирми започнаха да помагат на болниците в страната. Разбрахме, че лекарите са важно нещо в съвременният свя т. И не само те, а и медицинските сестри, и санитаркит, и дори..

публикувано на 03.04.20 в 17:03

Общинските съветници и ръководството на Община Монтана дариха над 12 000 лева

Разпределят 12 100 лева между двете болници в Монтана и хора над 65 години. Средствата са събрани от дарения. Общинските съветници в Монтана отделиха по 300 лева. В инициативата се включиха още кметът, неговите заместници и народният представител от ГЕРБ Ирена Димова с 500 лева. Какво ще е разпределението, обяви кметът Златко Живков : "За държавната..

публикувано на 03.04.20 в 16:03

Детското отделение на болницата във Враца е под карантина заради COVID-19

Бърз тест, направен във Враца, е отчел положителен резултат за коронавирус. Поради тази причина детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ е поставено под карантина. Изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев потвърди новината. Той каза, че отделението остава под карантина до неделя-понеделник, когато се очаква да бъде готов резултата от..

публикувано на 03.04.20 в 15:55

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, ще могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – „Информация с ПИК“, под меню 3 – „Забравен ПИК“. Необходимо условие е клиентът да има достъп..

публикувано на 03.04.20 в 15:50

В Монтана стартира подмяната на отоплителни уреди

Първите 50 домакинства в Монтана получават отоплителни уреди по програма "Лайф". Целта е да се подменят уредите на твърдо гориво с газови котли и печки на пелети. Програмата включва 6 общини в България. За община Монтана са осигурени 892 637 евро за 528 домакинства, съобщи кметът Златко Живков :  "Много се гордеем, че в следващите три години, се..

публикувано на 03.04.20 в 15:40

Хулигани от Бяла Слатина остават в ареста

Под ръководството на Районна прокуратура - Бяла Слатина се води разследване по образувани досъдебни производства за извършени престъпления - хулиганство и повреда на чужди движими вещи . През нощта на 27 март в Бяла Слатина са спукани гуми на 16 автомобила. Причинените на собствениците им имуществени вреди възлизат на около 2600 лева. По..

публикувано на 03.04.20 в 15:27