Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Мездра сътрудничи на НАП за обслужване на здравнонеосигурени

Снимка: Община Мездра

Във връзка с въведеното извънредно положение, включително ограниченията, свързани с придвижване между отделни населени места, Национална агенция за приходите (НАП) отправи молба до Община Мездра да осигури възможност на лица с прекъснати здравноосигурителни права да подават Декларация образец №7 "Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски", както и други документи, необходими за актуализиране на здравноосигурителен статус, чрез посредничеството на Общинската администрация.

В тази връзка, считано от днес, жителите на общината, които имат необходимост да подадат въпросните документи, могат да го направят всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в Центъра за услуги и информация на гражданите, който се намира на партерния етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.

Съгласно указанията от НАП, експертите в Община Мездра не се ангажират с оказване на съдействие, даване на разяснения, предоставяне на допълнителна информация за размера на задължения за здравноосигурителни вноски, както и анализ на представените документи.  

В случай на необходимост, такава информация може да бъде получена от служители на приходната агенция чрез обаждане в офиса на НАП - Враца на тел. 092/ 6684 114 или на телефона за информация на НАП 0700 18 700 (на цената на един градски разговор за стационарни телефони и по стандартната тарифа на оператора при обаждане от мобилен телефон).

Служителите на Община Мездра установяват самоличността на лицето чрез проверка на лична карта или друг официален документ за самоличност, сканират представените документи и ги изпращат по електронна поща в офиса на НАП - Враца.
След входиране и обработка на документите, служител на НАП ще върне информация за резултата от обработката им по електронната поща на Община Мездра или на конкретното лице (в зависимост от изразеното желание), за да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.

Информацията за попълване и подаване на Декларация образец №7, както и образец на формуляра, може да намерите на интернет страницата на НАП, в рубриката "Здравно осигуряване": https://nap.bg/page?id=568



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28