Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска работилничка се проведе онлайн в Монтана

Снимка: Рая Кирилова

Десетки участници се включиха във Великденската работилничка, организирана от Младежкия дом в Монтана. Тази година проявата беше в домашна обстановка, обясни за Радио ВИДИН Мариета Христова от институцията:


"Участниците бяха разделени в две възрастови групи. В първа възрастова група се състезаваха ученици от първи до четвърти клас, а във втора - от пети до осми клас. Петокласничката Полина Илиева спечели първа награда във втора възрастова група. Тя е възпитаничка на ОУ "Иван Вазов" Монтана. В първа възрастова група творческата надпревара бе доста оспорвана. Призът бе завоюван от  две момичета от Монтана - Цветеа Асенова - първокласничка в ОУ "Иван Вазов" и деветгодишната Рая Кирилова от III ОУ "Д-р Петър Берон." 


Снимките, изпратени на електронния адрес на Младежкия дом не само впечатлиха, но и затрудниха журито при определянето на най- добрите. Художничката Румяна Белчева, която е и ръководител на Клуб по приложни изкуства "Дорос" към Общински младежки дом, оглави журито. Заедно с нея майсторските изпълнения на децата анализираха колегите й Асен Асенов – директор, Мариета Христова  – експерт "Връзки с обществеността" и Луиза Стефанова – организатор, както и Нели Василева – глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана. Победителите впечатлиха комисията с оригинални идеи и техники, използвани от тях в изработването на различните великденски творения.

Наградените получиха диплома, както и предметна награда от организаторите.


В първа възрастова група творческата надпревара бе доста оспорвана. Поради тази причина журито след прецизно оценяване на творбите определи две първи, три втори и две трети места. Призът бе завоюван от  две момичета от Монтана - Цветеа Асенова - първокласничка в IV ОУ "Иван Вазов" и деветгодишната Рая Кирилова от III ОУ "Д-р Петър Берон". Вторите награди бяха присъдени на Никола Александров от III ОУ "Д-р Петър Берон", Димчо Димчев и Каролина Луканова – и двамата от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", село Лехчево. Престижното трето място си поделиха Росен Димитров, първокласник в  III ОУ "Иван Вазов", град Берковица и четвъртокласничката Габриела Андреева от монтанското Трето основно училище.  Диплом за комплексно представяне ще бъде връчен на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Лехчево, което се включи с най- много участници във Великденската работилничка. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28