Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама педагози и актьор наградени с почетни значки на Община Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков с наградените
Снимка: Любо Андреев

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетни значки на общината по повод 24 май - Денят на българската просвета, култура и славянската писменост. Началникът на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова, директорът на кукленият театър "Патилан” Иван Истатков и учителят по физкултура, и треньор по лека атлетика Красимир Рангелов са носители на почетната значка на община Монтана.

"Това са хората, които имат голям принос за развитието на община Монтана"- каза Златко Живков. 

Началникът на РУО Монтана Трайка Трайкова заяви: 

"Приемам тази награда в знак на отличното ни партньорство и дългогодишната ни съвместна дейност с Община Монтана. И въпреки, че е лична награда, аз я чувствам и я приемам като награда за всички хора, които са всеки момент до мен"- коментира наградата си Трайкова.

По повод 50- годишнината от основаването на куклен театър "Патилан" почетна значка на общината получи директорът Иван Истатков.

"През тези години най- известните имена в кукления театър в национален мащаб са преминали през нашата малка, като квадратура сцена, но иначе огромна като значение. Наградата е и за хилядите ни малки зрители и актьорите, режисьорите и служителите ни"- заяви Истатков.

Треньорът по лека атлетика Красимир Рангелов е третият награден:


"Признавам, че съм много приятно изненадан. За мен е чест да приема наградата"
- сподели Рангелов. 


Традиционно всяка година на прием, по повод 24 май - празника на славянската писменост, българската просвета и култура кметът Златко Живков отличава изявени  личности в общината. Тази година, заради ограниченията за преодоляване на епидемията от корона вирус,  награждаването се състоя  в зала "Стефан Стамболов” в сградата на местната азминистрация.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Художничка гостува със самостоятелна изложба живопис в Мездра

По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“ , съобщават от местната управа. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Над 100 автори участват в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Над 100 автори от цялата страна подадоха непубликувани свои творби в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“ , организиран от Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра , съобщават от Общината. Конкурсът се провежда от 2016 г. насам* в памет на Георги Тодоров (1928-2001 г.)** - дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра,..

публикувано на 16.04.24 в 11:23

Беседа "Агрокултурни полезни и практични съвети" ще се състои във Видин

Беседа за практики в овощарството още се проведе в сряда в читалище "Цвят" във Видин . Секретарят на читалището Любомир Илиев обясни: "Ще организираме беседа с агрокултурни съвети, практични, полезни, които са за резитба и калемене. Наш лектор ще бъде Иван Попов, агроном, който се занимава много сериозно с темата за резитбата и за..

публикувано на 16.04.24 в 10:07

Криминално проявен от Борован отива на съд за домашно насилие

Районната прокуратура във Враца, чрез Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж от с. Борован заради системен тормоз над роднините си .  Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти...

публикувано на 16.04.24 в 09:54

Във Враца ще обновят сгради за 8 милиона лева

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради , анонсираха от местната управа във Враца . Общината има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионалната библиотека, покрития плувен басейн, залата за тенис на закрито, както и..

публикувано на 16.04.24 в 09:48

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05