Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Народно читалище в Долна Кремена проведе годишно -отчетно събрание

2
годишно отчетно събрание на народно читалище село Долна Кремена
Снимка: Петко Котларски

Народно читалище "Просвета 1897" Долна Кремена проведе отложеното с два месеца поради пандемията годишно отчетно събрание при спазване на противоепидемичните мерки и в присъствието само на толкова членове, необходими за кворум.

Събранието бе открито от члена на Настоятелството Бистра Цолова, а Мариана Серафимова прочете богатия на събития отчет за 2019 година.

По-нататък Серафимова  посочи библиотечен фонд от 9153 библиотечни единици, заети 1745 библиотечни документи и 1364 посещения, 9 литературни четения, 16 витрини и 8 събития по време на Маратона на четенето, както и 11 посещения в Детската градина.

През 2019 година успешно са работили женската вокална група  и Детската студия, които имат 19 изяви, като групата е завоювала първо място на Националния фолклорен фестивал в село Царевец.


Галерия

Вижте още

Снимката на 6 юли 2020 година

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли. Мярката е превантивна и цели властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост Няма случаи на новозаразени с COVID -19 в трите области на Северозападна България - Видин, Монтана и Враца през последното денонощие, сочат данните от Националната..

публикувано на 06.07.20 в 18:00

Мездренско училище изпрати седмокласниците си

Свидетелства за завършено основно образование получиха 46-ма седмокласници от  ОУ "Христо  Ботев" в град Мездра .  С отличен успех през изминалата учебна година завършиха 12 ученици, от които трима са пълни отличници. За високи постижения в учебната дейност с плакет на училището бяха удостоени Габриела Байчева, Натали Георгиева и Християн..

публикувано на 06.07.20 в 16:09
Николай Евгениев

Видински математик - първи на Олимпиадата по география и икономика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  се класира на първо място в България на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. Ученикът на Борислав Казашки постигна 195 точки и оглави еднолично класацията от всичките 28 финалисти при седмокласниците на престижното национално състезание..

публикувано на 06.07.20 в 15:00
Кирил Ананиев

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли .  Мярката е превантивна и цели  властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни..

публикувано на 06.07.20 в 14:45

Вандали прекършиха дръвчета в центъра на Видин

Няколко от новозасадените, през есента на 2019 г., дръвчета в центъра на Видин бяха пречупени от неизвестни извършители през почивните дни . Видинчани остро осъдиха вандалската постъпка, показа анкета на Радио Видин: "Идиоти, нищо не мога да кажа друго... Как може да коментираш такава простотия и вандализъм, нали има камери? Това повече..

публикувано на 06.07.20 в 12:44

Пръскат срещу комари в Ломско

Наземно пръскане срещу комари  ще се извърши о т 8 до 10 юли 2020 г.    на територията на община Лом , информират от местната общинска администрация. Обработката ще обхване града и селата от общината. Пръскането ще се извърши по комбиниран метод с топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Обработката на площите ще се извършва..

публикувано на 06.07.20 в 11:25

Ученици от Лом рецитираха стихове от Иван Вазов

Поетичен рецитал, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов, представиха ученици от всички учебни заведения на територията на община Лом . Нотариус Станислав Станчев, който е спомоществовател на библиотеката при Народно читалище "Постоянство", поздрави участниците в рецитала и връчи на децата грамоти. Идеята за поетичния рецитал е на..

публикувано на 06.07.20 в 11:08