Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Мездра проведе работна среща с мениджъра на "СЕ Борднетце - България"

Снимка: Община Мездра

Поредица от работни срещи с работодатели и представители на бизнеса в общината започна кметът на Мездра Иван Аспарухов. Идеята е да се обсъди с какво местната изпълнителна власт може да бъде полезна за преодоляване на възникналите проблеми, свързани с пандемията от COVID-19. Иван Аспарухов разговаря с Танер Мутлу, мениджър Локация България на най-големия работодател на територията на община - "СЕ Борднетце - България" ЕООД. 

Аспарухов благодари на ръководството на компанията за значимия й принос за осигуряване на заетост на регионалния трудов пазар, като резултат от успешната производствена дейност, която развива у нас от 15 години насам. От своя страна Танер Мутлу благодари на Община Мездра за оказаното съдействие през годините за решаването на възникналите проблеми. Той представи информация за противоепидемичните мерки и създадената нова организация на работа, които са въведени в завода за производство на автомобилни компоненти в Мездра, след като в началото на миналия месец той възобнови поетапно своята дейност.

На срещата стана ясно, че през месеците март, април и май "СЕ Борднетце - България" се е възползвала от държавните субсидии по схемата "60/40", благодарение на което са запазени съществуващите работни места.

Поради текущите ниски нива на поръчките от клиенти, вследствие на пандемичната обстановка и разпространението нaCOVID-19 в глобален мащаб, нарушения ритъм на доставките в автомобилната индустрия и силно занижени продажби на нови автомобили, за периода от 1 юни до 31 август 2020 г. (включително) в цялото предприятие е въведено непълно работно време и в момента той работи на две смени, на 7-часов работен ден.

Очакванията на ръководството са компанията постепенно да възстанови обема на производствената си дейност отпреди кризата.

Танер Мутлу потърси съдействие от Община Мездра за подобряване на уличното осветление и за почистване на зелените площи в района на завода. Иван Аспарухов пое ангажимент с помощта на Общинско предприятие "Чистота" това да стане в най-скоро време.


Вижте още

Снимката на 3 декември 2020 година

Коледен базар  отвори врати във Вършец . Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички. 28 социални дома у нас ще бъдат закрити, сред тях са тези в Куделин, община Брегово и Говежда в община Георги Дамяново . Това обяви социалният министър Деница Сачева, която коментира доклада с констатациите на..

публикувано на 03.12.20 в 18:05

Полицаи потушават конфликт в Дунавци

Засилено полицейско присъствие има в Дунавци. Сигналът е подаден от кмета Димо Скорчев, с цел да предотврати конфликт между две фамилии от ромския квартал: "По телефона ми се обадиха, че в центъра в ромския квартал са дошли 4 черни коли и са слезнали по 4 човека от кола. Имало е и един джип със собственик- човек от Дунавци. Съответно се обадих..

публикувано на 03.12.20 в 17:50

Приключва ремонтът на булевард "Арнолди” в Монтана

До 15 декември трябва да е готова реконструкцията на булевард "Арнолди" в Монтана. Булевардът не е ремонтиран отпреди 40 години. Той е важна пътна артерия, която разделя двата големи жилищни квартала "Младост” 1 и 2, каза кметът Златко Живков: "Той беше в безобразно състояние, той нямаше нищо общо с улица, камо ли с булевард, въпреки че по..

публикувано на 03.12.20 в 16:40

Рецидивист отива на съд за грабеж над 95-годишен пенсионер във Василовци

Окръжна прокуратура - Монтана е предала на съд 31-годишен мъж от село Василовци по обвинение за извършен от него грабеж, съобщават от прокуратурата. Мъжът е многократно осъждан, като последното му наложено наказание "лишаване от свобода" е изтърпял през август. След по-малко от месец той извършил престъпление срещу самотно живеещ в същото село..

публикувано на 03.12.20 в 15:54

55 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Трима души, заразени с коронавирус, са починали през вчерашния ден във Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става дума за 76-годишна жена от Бутан, която е издъхнала в козлодуйската болница, 72-годишен мъж, починал в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца и мъж на 73 години от града, който е починал в белодробната болница. Четирима от..

публикувано на 03.12.20 в 15:42

Първи коледен базар във Вършец

Коледен базар отвори врати във Вършец. Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички, изработени специално за подобни събития.  Базарът бе открит официално от заместник-кмета Петър Стефанов , който пожела здраве и празнично настроение на хората от града и техните гости. Той подчерта, че така ще се даде и..

публикувано на 03.12.20 в 15:21

Залесиха района на язовир Дъбника край Враца

280 дръвчета са засадени около язовир Дъбника до Враца. Инициативата е на сдружението "Заедно за язовир Дъбника". Акцията приключи само за един ден, каза Владислав Йорданов от организацията: "Дърветата бяха много хубави - чинар, дъб...масово беше чинар, 70% от дърветата бяха чинар, големи между 4-5 метра. Явиха се много хора, което много ни..

публикувано на 03.12.20 в 15:05