Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 29 юни 2020 година

Снимка: Радио Видин

Президентът на Република България Румен Радев посети днес Козлодуй и Белоградчик. В Белоградчик държавният глава, заедно с кмета Борис Николов, откриха паметник на полк. Стефан Илиев, командир на 15-и пехотен Ломски полк, загинал геройски за освобождението и националното обединение на България. Държавният глава посети и предприятие, специализирано в производството на компоненти  за железопътни спирачни системи, участва и в тържественото отбелязване на Петровден, празник на града. На площад "Възраждане" президентът Радев отправи приветствие към жителите и гостите на Община Белоградчик и награди завършилите с отличие зрелостници от тазгодишния випуск на СУ "Христо Ботев“. 


Втори ден без новозаразени с COVID 19 в Северозапада.  Няма регистрирани случаи на новозаразени с COVID 19 в трите области на Северозападна България - Видин, Монтана и Враца през последното денонощие.


Владимир Христов е новият председател на общинския съвет във Враца. Това стана при тайно гласуване, а за кандидата, издигнат от най-голямата група в местния парламент, вот дадоха 30 сенатори.


Стартира реконструкцията на общинския път Боровци - Видлица - Гаврил Геново. Напълно ще бъде рехабилитирана отсечкта от над 2,2 километра, от разклона за "Балова шума", през село Гаврил Геново и излизане отново на републиканския път. 


Кметът на Чупрене обжалва решение за спирането на автобуси. Спрени са автобусите по линията Чупрене-Белоградчик и това прави невъзможно придвижването на учениците и общинските служители.


До 30 юни търговци и земеделски стопани декларират и внасят данъци, напомнят от НАП.


Третират детските площадки във Видин срещу бълхи, съобщиха от Общината. Това е поредната дезинсекционна и дезинфекционна обработка, която извършва по изработен от Община Видин график фирмата изпълнител. 


В Лом ще се извърши пръскане срещу бяла американска пеперуда.Наземното третиране срещу вредителя ще се проведе на 30 юни, вторник, за времето от 03:00 ч. до 06:00 часа сутринта при подходящи метеорологични условия.


Във Вършец прогнозират добър туристически сезон. При спазване на мерките за безопасност всички хотели и къщи за гости в курортния град работят. Легловата база е пълна над 50%, правят се резервации за предстоящи периоди.


Фотографът Богомил Петров с изложба за деня на река Дунав. 29 юни е обявен за Международен ден на река Дунав. Този ден се отбелязва от всички европейски държави по поречието на реката. По този повод пред съдебната палата във Видин фотографът Богомил Петров подреди 1 501-та си изложба, съдържаща 150 фотоса, свързани с река Дунав.


Клубът по воден туризъм "Воден свят" към БТС-Видин организира почистване около базата на клуба и по реката. Инициативата е по повод Деня на река Дунав. 


Наградиха участниците в "Квартални войни". В съвместната инициатива на сдружение "Активно общество" и община Видин жители на видински квартали и села от общината опитаха да направят по- хубави местата, където живеят.


Литературен клуб "Георги Савчев" при народно читалище "Развитие - 1893 г." и Дружеството на писателите - Видин проведоха творческа среща. Традиционно провеждането на литературното събитие съпътства Петровден - празника на Белоградчик.


Поредната си награда получи писателката Дарина Цветкова от мездренското село Зверино. В събота тя получи трета награда от Националния литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа", а днес  бе отличена в Националния литературен конкурс "ИРЕЛЕВАНТ", организиран от театър "VIA VERDE " към Народно читалище "Добри Чинтулов" - София и Фондация "Буквите". 


С водосвет и курбан жители и гости на мездренското село Ребърково почетоха храмовия празник на местния православен храм "Св. ап. Петър и Павел”. 


Ученикът от Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици "Петър Богдан" в Монтана Дончо Дончев е номиниран за "Национална диплома" на Министерство на образованието и науката.


С лятна читалня на открито стартира "Лято в библиотеката 2020". Програмата е организирана от Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца, а началото ще бъде дадено на 1 юли /сряда/ от 10 ч., в парка зад паметника на Христо Ботев в града.


От 10 часа утре започва редовната сесия на Общински съвет - Белоградчик. 16 точки са залегнали в проекта за дневен ред. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28