Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 15 юли 2020 година

Снимка: Община Видин

Поради увеличената популация на комари Община Видин предприема бързи мерки.  Тази сутрин започнаха  пръскания в видинския  кв. „Нов път“. Масираната обработка продължи и в други квартали на града. По-късно тази вечер предстои да бъдат обхванати и останалите жилищни комплекси.

Адвокатският съвет при адвокатска колегия Видин излезе със свое решение, в което подкрепя позицията на Адвокатските съвети на Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Смолян, написали отворено писмо, в което се иска оставката на главния прокурор на Република България - Иван Гешев и на министъра на правосъдието - Даниел Кирилов, и се присъидиняват към мотивите, които са посочени в писмото.

50-годишна жена от Враца е новоинфектираната с коронавирус в региона, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
 
От днес започна преброяването на сградите в община Козлодуй. Петима регистратори ще правят обходи в града и населените места и ще отбелязват всички обекти, които се обитават от лица, включително административни сгради, хотели, къщи за гости, предприятия.

Общински работници тази сутрин започнаха с отрязването на клони и премахване на липово дърво в парк "Владикина бахча". Това се наложи, тъй като то бе изгнило в голяма степен и имаше опасност да падне.

8 училища в област Враца бяха одобрени за първия етап на Национална програма  „Изграждане на училищна STEM среда“. Чрез този проект се дава възможност училищата да се оборудват със съвременна техника и нови кабинети.

Поредната детска площадка в село Буковец боядисват доброволци от читалището и кметството.

23 000 лв е заделила община Ружинци за създаване на материална база за игри и отдих на децата, които живеят в деветте населени места на общината. Нова детска площадка е изградена в село Дреновец, в квартал Чорлево.

Община Ружинци е спечелила проект по ПУДОС "Чиста околна среда". В тази връзка ще се направи парк за отдих и почивка в село Тополовец, на стойност 10 000 лева.

60 хора и семейства в затруднено положение в община Монтана  ще получат хранителни пакети от договореното дарение от БЧК през юни.

Сдружение “Бъдеще за всеки” ще има общински офис за “Център за подкрепа” в град Монтана

17 души се обучават в професия библиотекар по програма "Просперитет" на Агенцията по заетостта. Обучението се провежда в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин  и е насочено към безработни хора. 

Стартира кампанията "Нулев отпадък"  в община Козлодуй. Общината ще предостави 100 броя компостери на граждани, чийто имот е с дворна част и зелени площи.

Фолклорният фестивал "Надиграване в Кула" няма да се състои.

Днес в село Гомотарци се проведе пленер за деца на брега река Дунав. Организатори на инициативата са читалище “Просвета 1928” и ателие "Нана арт".

Сиана Тодорова, самодеец към НЧ "Искър - 2004" село Зли дол, община Мездра участва в 26-ия Балкан Фолк Фест 2020, който се проведе във Варна. Шестгодишната участничка получи най- голямата награда- Златен плакет и специален диплом за участие.

Жена е приета в болница след битов скандал във врачанското село Нивянин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 април 2024

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй . Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координторът на организацията за Северозападна Бълария.  Отворено е за движение ремонтираното платно на..

публикувано на 25.04.24 в 18:00

Читалнята на Архива във Видин няма да работи утре

Читалните на отделите при Държавните архиви в различни части от страната ще бъдат затворени утре, 26 април, поради хигиенизиране на архивохранилищата . Дейността е ежегодна и наложителна, обясни за Радио Видин Светлана Кръстева началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "Това е една задължителна дейност, която извършваме ние - архивистите, за..

публикувано на 25.04.24 в 16:53

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово.  Лазарките заредиха служителите от Общинска администрация Оряхово с пролетно..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги отбива в правилната лента... Разбира се, че като е ново е по-удобно. Тук не можеше да се кара преди..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 526 лв. включително. В..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. В рамките на полицейските действия е предприето претърсване на частен имот. Открити и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29