Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Монтана започва реконструкция на един от основните булеварди

2
Снимка: Любо Андреев

Готов е проектът за реконструкцията на булевард “Арнолди” в Монтана, който е основа пътна артерия към големите жилищни комплекси в града. До октомври се очаква да приключи и ремонтът на улица “Диана”, съобщи кметът Златко Живков: 


"Това е най-значителното нещо, което касае жителите на град Монтана. Нищо друго няма да касае пряко така 18 000 души на нашия град. Половината град живее в "Младост" 1 и "Младост" 2, и в Плиските. И това е основна комуникация, нов проект. По друг начин е проектирана. Това нещо, това лято, също ще го оправим, успоредно с "Бозвели", успоредно с "Вапцаров" и цялата прилежаща част, която има там. Така че искам да благодаря на хората, които помагат със действията си, с опитите си да оправят прилежащата част покрай къщите си, в голямото си мнозинство. Графикът ни е такъв, при който ние няма да спрем. Това е изключително важно. Аз се надявам до началото на октомври да се справим дори и с улица "Диана" на Индустиална - там, където работят страшно много хора, които ходят с колите си, които работят в момента, които получават възнаграждения и за които също трябва да се погрижим. Това е локалното платно на Околовръстния път, което така се нарича и което е също част от нашата програма за тази година. Изключително много се надявам, че ще успеем през октомври да можем да приключим тези изключително мащабни ремонти, които влияят върху живота на хората, защото качеството е друго."


* Снимката е илюстративна.

Галерия

Вижте още

Читалището в село Лик отворено за деца

Библиотеката в Народно читалище "Наука 1919" в мездренското село Лик не спира работата с деца през цялото лято . Библиотекарят Мариана Димитрова споделя, че децата не спират да идват всеки ден и тя не може да не отвори за тях. Темите всеки ден са различни, за да е интересно. По изготвената програма децата се запознават с историята на село Лик, с излети..

публикувано на 15.08.20 в 13:33

Голяма Богородица е!

Днес Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица , известен и като Голяма Богородица. Света литургия се проведе от 9 часа в катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" във Видин. Вярващи споделиха, че се молят основно за здраве: "За починалите и моята..

публикувано на 15.08.20 в 12:27

Отбелязваме Международния ден на бездомните животни

На 15 август се отбелязва Международния ден на бездомните животни.   Този ден се чества от 1992 година по предложение на Международното дружество за правата на животните. Отбелязва се винаги през третата събота на м. август в САЩ и в близо 20 други държави.  По този начин хората се призовават да покажат съпричастност и подкрепа на живеещите на улицата..

публикувано на 15.08.20 в 10:00

Няма новозаразени с COVID-19 в Северозапада

174 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 934 PCR теста, показват официалните данни на Единния информационен портал. Това означава, че положителни проби са дали малко над 2.9 на сто от изследваните.   Няма нови случаи за Видин, Враца и Монтана сочат още официалните данни. Оздравелите са 213, 8 души..

публикувано на 15.08.20 в 08:15
Изворски манастир

Изворският манастир отбелязва храмов празник

Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица.  Изворският манастир "Успение Богородично"  отбелязва своя х рамов празник .   Самото Богослужение започва в 8 часа, а Светата литургия в 9 часа, след което ще има тържествен водосвет , обясни игуменът на манастира  архимандрит..

публикувано на 15.08.20 в 08:00

Снимката на 14 август 2020 година

Образите на светите братя Кирил и Методий ще бъдат изсечени върху ствола на изсъхнало вековно дърво пред видинско училище, което носи техните имена. Автор на скулптурата е Марин Вардолов-Мичо. Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване. Текучеството на работна сила е..

публикувано на 14.08.20 в 18:00

Малкият Станимир от Видин се нуждае от средства за операция

7- годишният Станимир от Видин е с диагноза детска церебрална парализа, а семейството му очаква дата за операция на момчето в чужбина. За да замине, са необходими 7 500 евро , които са непосилни за близките му .   Преди година и половина Станимир, който е в инвалидна количка, претърпява операция в Австрия, с надеждата, че той ще може  да..

публикувано на 14.08.20 в 17:13