Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 31 юли 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Къде изчезнаха кошчетата за боклук? Този въпрос задават търговци по улица "Пазарска" във Видин. В зоната от спортната зала до полицията има много магазини и заведения, а липсата на кошчета е основание боклуци да се хвърлят навсякъде, сподели търговец.

Видин е най-горещият областен град в Северозапада, с температура от 37 градуса, която е близо и до абсолютния рекорд, измерван от метеоролозите на днешния ден. В останалите области - Монтана и Враца, температурите са около 35 градуса.

Общинският съвет (ОбС) одобри за финансиране и изпълнение в срок до 31.12.2021 г. 14 проекта по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2020". Това решение бе взето на юлската сесия на местния парламент.

Проверки за спазване на противоепидемичните мерки, в частта задължително носене на маски в закрити помещения, се извършват във Видин. До момента няма глобени лица.

Започна ремонт на отводнителната система на "Стамбол капия" във Видин. Целта е да се подобри оттичането на дъждовните води, които при интензивни валежи заливат историческия обект и възпрепятстват движението на пешеходци, обясниха строителите.

265 са новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие при направени 6 639 PCR теста. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. В областите от Северозапада са регистрирани общо 5 нови случая. Във Враца новите положителни проби за коронавирус са 2, в Монтана 3, докато във Видин няма регистриран нов случай.

Двегодишно дете е заразено с коронавирус, като според данните на РЗИ-Враца то е момиченце и е от село Челопек. Малката пациентка няма симптоми и е диагностицирана на домашно лечение, под наблюдение и в изолация. 

Изгорялата през нощта кола във Враца е на общинския съветник от БСП Мирон Драганов. Информацията потвърди потърпевшият, който отказа да даде повече подробности, заради водещото се по случая разследване. 

Рисунките на анимационните герои върху пънчетата в парк "Владикина бахча" град Видин бяха надраскани с тебешир. Най-вероятно става въпрос за деца.

За опасна хранителна добавка за отслабване "Clinic K Clinical weight-loss formula" предупреждават от пресслужбата на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). Към момента няма данни за наличието ѝ в България. 

Променени са таксите за туристическите услуги в Белоградчик.

Детенце на 2 години от Врачанско е било изоставено от родителите си през миналия месец, сочи отчетът за юни на отдела по закрила на детето. Общият брой вписани в регистъра деца за пълно осиновяване през месеца е 84.

Летните занимания в библиотеката в Народно читалище "Просвета 1897" - Долна Кремена приключиха.

Популярният формат "ТЯ в" ще посети и Видин в събота от 10 до 17 часа, в Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев". Инициативата се организира от  Академия "Екатерина Каравелова" и дава възможност на активни жени,  които не са толкова известни да разкажат за себе си и дейността си, за препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Теренно проучване за съществуващи образци на "плъстене" в рамките на област Видин ще извърши Регионален исторически музей Видин. В музей "Кръстата казарма" ще бъде създадено пространство за учене чрез преживяване, което ще се използва за кръжочни занимания по плъстене за 15 деца и младежи.

Тазгодишният традиционен празник на Балкана, предвиден за 01.08 - 02.08.2020 г., няма да се състои, уведомява Общинска администрация - Берковица. Решението е взето във връзка с въведените строги противоепидемични мерки на територията на Република България, поради нарастващия брой заболели от COVID - 19. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 април 2024

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй . Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координторът на организацията за Северозападна Бълария.  Отворено е за движение ремонтираното платно на..

публикувано на 25.04.24 в 18:00

Читалнята на Архива във Видин няма да работи утре

Читалните на отделите при Държавните архиви в различни части от страната ще бъдат затворени утре, 26 април, поради хигиенизиране на архивохранилищата . Дейността е ежегодна и наложителна, обясни за Радио Видин Светлана Кръстева началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "Това е една задължителна дейност, която извършваме ние - архивистите, за..

публикувано на 25.04.24 в 16:53

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово.  Лазарките заредиха служителите от Общинска администрация Оряхово с пролетно..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги отбива в правилната лента... Разбира се, че като е ново е по-удобно. Тук не можеше да се кара преди..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 526 лв. включително. В..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. В рамките на полицейските действия е предприето претърсване на частен имот. Открити и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29