Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цигуларката Зорница Иларионова няма търпение да се срещне отново с видинската публика

Зорница Иларионова
Снимка: личен архив


Младата звезда на цигулковото изкуство Зорница Иларионова гостува този четвъртък, 6 август, на видинска сцена. В партньорство със Симфониета Видин и диригента Константин Илиевски, талантливата цигуларка ще представи програма от популярни класически произведения.
Зорница Иларионова е родена в Плевен. През последните години печели редица награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, както и изяви като солист на редица камерни и симфонични оркестри у нас.Със Симфониета Видин си партнира за втори път. Младата цигуларка не крие, че няма търпение да излезе отново пред видинската публика:
"Много ми е приятно, че ще имам възможност отново да свиря във Видин, тъй като последния път, когато аз гостувах, бях още ученичка и си спомням тогава концерта, аз изпълних Менделсон, цигулковия концерт, и беше много приятен концерт, много хубаво преживяване. Сега вече доста години след това, имам възможност да дойда с едно прекрасно партньорство с Константин Илиевски, тъй като с него в близките няколко години направихме много успешни концерти. Мисля, че една красива виртуозна програма, ще бъде приятна за публиката. Моите впечатления са, че все повече публиката има нужда и потребност от изкуството и в частност класическата музика, което така ме изненадва приятно." 
Концертът със специалното участие на Зорница Иларионова ще се състои на 6 август, четвъртък, от 19 часа. Заради епидемията от коронавирус, срещата с виртуозната цигуларка ще се състои на открито, на терасата пред залата на Симфониета Видин.
Чуйте повече в звуковия файл. 
Вижте още

На Димитровден връчиха почетни звания във Видин

Тържествено заседание на Общинския съвет се проведе във Видин за празника на града за Димитровден.  "За да се осъществят добрите идеи и намерения, са важни взаимодействието между местната и държавната власт, между всички институции, важна е Вашата подкрепа – на гражданите на Видин. Нека бъдем заедно в желанието и усилията да..

публикувано на 26.10.20 в 17:30

Каква е причината за малкия брой заболели от COVID-19 във Видинско

На фона на стряскащите цифри от Единния информационен портал през последните дни видинска област се нарежда сред градовете в страната с най-малко случаи на новозаразени с коронавирус. Дори нещо повече- според последните данни от тази сутрин област Видин е единствената зелена зона в страната. Това, разбира се е хубаво и дано тази тенденция..

публикувано на 26.10.20 в 17:00

Зъболекари поставят безплатно силанти на деца от област Монтана

Кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8-годишна възраст се провежда в област Монтана. Седем са лекарите по дентална медицина, които участват. Техните имена, адреси и телефони са посочени на официалния сайт на Националната програма за орална профилактика на децата до 18 години , обясни..

публикувано на 26.10.20 в 16:37

Реставратор: Изследване установи вулканична пепел в мазилките на видинския храм "Св. Димитър"

Вулканична пепел се съдържа в пясъка, използван за мазилките на катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин.  Изненадващото разкритие правят италиански и български учени, които през 2007 година изследват мазилките и стенописите на видинския храм . Поводът е дипломната работа по специалността "Реставрация", която защитава в..

публикувано на 26.10.20 в 14:59

"Неделник" от 25 октомври 2020 година

Здравейте. "Неделник" брой 332-и вече е на сайта. Вестници от старият Видин преглеждаме за начало. В предаването си  говорим и за партизани и за ветерани от Втората световна война. Членовете на Българския антифашистки съюз в град Мездра са се заели да преиздадат книгата "Партизанският отред Гаврил Генов" от Аврам Митев . Същевременно те подготвят..

публикувано на 25.10.20 в 13:48

Изцелението на гадаринския бесноват

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както и чрез това го предлага като пример на самите нас за..

публикувано на 25.10.20 в 08:00

За изкуството да правиш празника на децата незабравим

Днес в рубриката "Професия/Хоби" ще ви запозная с Паола Любенова, която прави незабравим празника на децата. Паола е от Лом и прави ръчно изработена украса за детски събития, като това от нейно хоби се превръща в професия и днес тя вече има и агенция в дунвския град. Всичко започва преди година и половина, разказа   Паола: "Това с което се..

публикувано на 23.10.20 в 16:30