Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Броени дни до Summer Vibes Festival

Ела и играй във Видин

Йоана и Дара са част от звездите във фестивала

Снимка: Summer Vibes Festival
Едни от най-популярните млади български изпълнители ще си припомнят игрите на 90-те в края на седмицата във Видин. Дара, Павел&Венци Венц, Йоана и Петя Алекса & Монти ще изнесат концертна програма на "Summer Vibes Festival". По време на музикалното събитие ще бъде поставен акцент върху любимите в миналото детски игри като дама, ластик, пиян морков и народна топка. Целта на организаторите е да извадят младото поколение от дигиталния свят, а гостуващите звезди се очаква да помогнат за това. 

Йоана е родом от Монтана, където я и открихме: 

"За първи път ще пея във Видин, аз съм била там много пъти, защото е близо до Монтана, а Монтана е моят роден град и много се радвам, че ще пея във Видин най-сетне. Дано всичко това с коронавируса не окаже влияние на хората и цялото празненство. Има нови проекти определено, готови песни имам, трябва само време да се издадат. Новата песен трябва да я чуете това лято със сигурност много скоро, така че се надявам да ви хареса. За фестивала съм избрала песни, които са свързани с платформата "Тик Ток", защото знам, че по-младите са големи фенове на тази платформа и аз също, така че се надявам да танцуваме заедно, да танцуват с мен, защото всички знаят движенията на тези танци."


В родната Варна открихме Дара, която също е сред участниците във "Summer Vibes Festival" във Видин. Младата изпълнителка си спомни любимите си детски игри и последното си гостуване в града преди 2 години.

"Бях във Видин преди около две години, има приятели от Видин, които първия път ме разходиха около градчето и на мен страшно много ми хареса. На фестивала може да играем на дама, пиян морков, моята любима игра беше народна топка и въже, въжето също ми е много любима игра. В момента аз имам вече готова песен, изчаквам да мине малко време, да си почина, и с нови сили да разкажа за новата си песен, която ще излезе скоро. Останалото нека бъде изненада." 

Ще успеят ли игрите на 90-те и младите български изпълнители да заинтригуват децата, погълнати от технологиите, ще стане ясно тази събота и неделя на Summer Vibes Festival във Видин. 

Чуйте повече в звуковите файлове.
Вижте още
Областна комисия по безопасност на движението по пътищата

Повече катастрофи с повече загинали през последните месеци във Видинско

Повече катастрофи са станали през последните три месеца, в сравнение със същия период на 2019 година. С шест повече са и загиналите лица. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Видин. Заседанието бе председателствано от заместник - областния управител Лъчезар Попиванов. Присъстваха представители на..

публикувано на 28.10.20 в 17:15

Спектакъл на кукления театър във Видин учи децата да се пазят от бедствия

Спектакъл на кукления театър във Видин по забавен научи учи децата как да се предпазват от бедствия и аварии. Подготвен е с партньори от Румъния и ще  се играе във Видин и Крайова. "Този спектакъл трябва да научи децата на най-важните неща, които трябва да сторят, ако им се случи някакво бедствие, разбира се със средствата на..

публикувано на 28.10.20 в 16:07

Деца строят праисторически къщи и правят глинени съдове в музея във Враца

Ученици изработват праисторически къщи, глинени съдове, кукерски маски и кукли в музея във Враца. Тази възможност им предоставя образователната програма на културната институция. В нея са включени 12 работилници, чиято цел е по интересен начин да запознаят учениците с историческото минало на региона, обясни уредникът Тихомир Машов:..

публикувано на 28.10.20 в 12:14

Бивш баскетболист дари книги и създаде фонд на името на родителите си във Видин

Дарение от 120 книги на историческа тематика получи видинската библиотека от бившия състезател на "Видабаскет" Иван Иванов. По негово желание е обособен фонд на името на родителите му Валентина и Димитър Митови , към който периодично ще бъдат добавяни нови заглавия. Българската история е хоби и удоволствие за младия видинчанин,..

публикувано на 28.10.20 в 10:10

Ремонтират лятната кухня на проф. Галилей Симеонов в Гаврил Геново

Акция в помощ на известния 91 - годишен художник и график Галилей Симеонов, който живее сам в село Гаврил Геново започва ръководството на община Георги Дамяново. Условията, в които живее възрастният творец, са тежки и непосилни за неговата възраст, но Галилей Симеонов не се оплаква, защото това е нормалният за него  начин на живот. Кметът..

публикувано на 27.10.20 в 16:50
Ели Цветанова и Кристиян Георгиев

Ученик от Видин с награда за есе българската бродирана риза

Кристиан Георгиев, ученик в  ПГ "Проф д-р Асен Златаров", Видин, се класира на второ място в Международния конкурс "Моята българска бродирана риза 2020", организиран от Културна Асоциация "Асен и Илия Пейкови", Рим, Италия. Той се представи със свое есе на тема "Моята българска бродирана риза" "Видях условието за конкурса и веднага..

публикувано на 27.10.20 в 16:10
Димитровденското математическо състезание - награди

Ученици от ППМГ "Екзарх Антим I във Видин с куп награди в Димитровденското математическо състезание

10 златни, 10 сребърни и 12 бронзови медала, 10 награди, специалната награда на кмета на Община Видин за постигнат най-висок резултат във всеки клас, две награди за постигнат максимален резултат от 40 точки от Съюза на математиците в България Видин. И още 77 грамоти за отлично представяне - такава е равносметката от проведеното  17-то Димитровденско..

публикувано на 27.10.20 в 15:30