Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама заразени с коронавирус във Враца, съобщава РЗИ

Снимка: Picabay

По данни на РЗИ – Враца на 4 август, въпреки че от единния информационен портал не е подаден нито един нов случай на коронавирус, в областта са регистрирани два нови случая.

Става дума за мъж на 63 години, който по лична карта е от Видин, но работи в Мездра. По неофициално потвърдена информация, става дума за общински съветник в железничарския град. Той е бил хоспитализиран в Белодробната болница във Враца. Установени са също неговите домашно свързани контактни лица, едно в гр.Мездра с издадено предписание за карантина и две живущи в обл.Видин и обл.София, за което е подадена информация в съответните РЗИ-та за предприемане на действия по компетентност. В рамките на днешния ден епидемичното проучване продължава за доуточняване на контактни в работна среда и предприемане на съответните противоепидемични мерки.

Вторият случай е мъж на 36 г. от Козлодуй, който е установен от проба във Враца. Тестът е бил направен на контактно лице от работна среда на вече потвърден случай. Инфектираният е безсимтомен, няма домашни контактни лица, като ще кара карантината си в гр. Съединение,за което е уведомена РЗИ - Пловдив.

През изминалите 24 часа са взети проби на 12 контактни лица от Мездра, както и 25 от дома за стари хора в железничарския град.

13 души треперят за пробите си, чиито резултати очакват.

Под карантина към този момент са 67 души.

Припомням, че вчера шестима души бяха диагностицирани с коронавирус от Мездра, като трима от тях са в белодробната болница. Сред настанените за лечение има хирург и лична лекарка от Мездра, които са семейство.


Вижте още

Преобразяват площада в Белоградчик

Официално започна същинският ремонт на площад "Възраждане" в Белоградчик.  До момента бяха подменени водопроводните тръби, които минаваха под площада. Новото проектно решение запазва максимално част от съществуващите елементи на площада, както и съществуващата декоративна растителност. В югоизточната част се предвижда изграждането на нова обходна..

публикувано на 24.09.20 в 13:32
Младежки дом - Монтана

Монтанчани разучават български хора на концерт

Фолклорен концерт-работилница "На хоро в Монтето" организира Младежки дом - Монтана. Концертът е част от инициативата "Европейски дни на наследството". На 26 септември, събота, от 11.00 часа представителен танцов асамбъл   "Младост", певческа група "Пъстренец Jr." и камерен народен хор "Пъстренец" ще представят пъстра фолклорна..

публикувано на 24.09.20 в 11:52

Мъж загина при пожар във Вършец

Възрастен мъж загина при пожар във Вършец. Експерти подозират човешка намеса, съобщават от ОД на МВР-Монтана. Сигнал за горяща къща на ул. "Серафим Георгиев" в курортния град е получен в  17,47 ч. в РУ- Берковица. При пристигане на място дежурният автопатрул установил, че къщата гори откъм втория етаж и покрива.  При пожара са унищожени..

публикувано на 24.09.20 в 11:15

С дневен ред от 20 точки ще заседава ОБС Мездра

Утвърждаване на изключения от минималния брой ученици в две мездренски училища- това е една от точките в дневния ред на редовното септемврийско заседание на Общински съвет - Мездра. Съветниците ще решават за  паралелка в ПГ по Механизация на селското стопанство в Мездра и ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица.  В Професионалната селскостопанска гимназия..

публикувано на 24.09.20 в 09:00

Две постановки за любителите на театъра в Лом

Спектаклите са част от конкурсната програма на фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка, който се провежда за тринадесета поредна година. В 17.00 часа на сцената на читалище "Постоянство" излиза  Младежка театрална формация "Смехоранчета". Младите театрали от Габрово при читалище "Св.Св.Кирил и Методий"  ще представят комедията..

публикувано на 24.09.20 в 08:55
Тест за Covid-19

Три са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада

Два нови случаи на заразени с COVID-19 пациенти са регистрирани в област Монтана през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В област Враца е регистриран 1 случай, а във видинска област няма новозаразени. 160 са новите случаи за страната, при направени 3 526 PCR теста. Общо 19 283 са случаите, потвърдени към момента. 12..

публикувано на 24.09.20 в 07:46
Музей

Снимката на 23 септември 2020 година

Започна кампания за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване   н а населението и жилищния фонд в страната. В област Видин в преброяването ще участват 360 преброители и около 110 контрольори. Желаещите е необходимо да имат поне средно образование, да са комуникативни и да имат достатъчно свободно..

публикувано на 23.09.20 в 18:05