Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от улица "Неофит Бозвели" в Монтана е основно ремонтирана

Снимка: Община Монтана


Готова е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана. Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. Това е улица "Неофит Бозвели" между улиците "Панайот Хитов" и "Свети Патриарх Евтимий". 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града. Ремонтът на "Неофит Бозвели" е един от най-тежките, каза кметът на Монтана Златко Живков:


"Защо улицата беше толкова сложна? Три подменени водопровода, които и ВиК не знаеше как изглеждат. Дотук беше водопровода, който захранва фонтаните, нова канализация в тези 100 метра, повдигнати пешеходни пътеки срещу училището и детската градина. Всичкото това нещо е само едната част на медала. След като всички аварии се движеха все по това трасе на Бозвели, сега се преместиха на "Ропотамо". "


На улица "Неофит Бозвели" се намират две професионални гимназии и една детска градина. В района са  направени паркинги. Предстои да бъде построена подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.


Четири преки улици има "Неофит Бозвели". По цялото трасе са почистени незаконни постройки и междублокови пространства. Хората са доволни, че ремонтът е направен и улицата е проходима:


"Улицата беше много лоша. Сега е прекрасна. От 30 години и повече не беше променяна, пътувахме по платното, тротоарите бяха невъзможни. Сега важното е, че всичко е много добре. Благодарим на Общината и на всички, които са работили на обекта... Беше безумно, след този ремонт е идеално. Не мога да повярвам, че може да стане това нещо, благодарение на кмета."



Малчуганите от детска градина №10 поздравиха със стихотворение кмета и пуснаха балони в небето над Монтана:


"Успяхме да изпълним годишната си програма и града ни да заприлича на европейски град, благодаря на всички вас", каза Златко Живков.  







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28