Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Площадка спомага обучението по безопасност на движението

Снимка: Радио ВИДИН


С нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата се сдоби видинското училище "Св. св. Кирил и Методий". Средствата за площадката са отпуснати по националната програма "Съвременна образователна среда", модул "Площадки за обучението по безопасност на движението по пътищата", каза за радио Видин класният ръководител на 2 "А"  клас в училището Силвана Славчева, която е участвала в изработването на площадката, заедно с още трима нейни колеги:

"Изключителни сме радостни и щастливи, че спечелихме тази програма. Сумата е 1900 лв. за разчертаване на площадката, за купуване на материали, пътни знаци и колело за децата от начален етап. Децата започват от 1 клас да изучават безопасно движение по пътищата. Предметът е изключително необходим. От 15 септември те ще могат да я ползват."


Вижте още

Усърдно да изпълняваме Божиите заповеди

В седма неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава в почит Светите Отци от Първия вселенски събор, състоял се в 325 г. Още от първите векове се явили врагове, които разкъсвали и разграбвали Църквата, един от тези бил александрийският свещеник Арий. "Скъпи братя и сестри, поздравявам всички вас с..

публикувано на 13.06.21 в 08:00

Best Niya или какво е да си влогър на 10 години

Ния Бурдашка е на 10 години. Учи във видинското училище "Цар Симеон Велики", където наесен ще бъде в 4. клас. През свободното си време обича да танцува, да рисува и всичко друго, което децата харесват - игри, забавления и всякакви щуротии. Едно от любимите ѝ занимания е да гледа видеоклипове в YouTube и да създава такива, защото отскоро..

публикувано на 11.06.21 в 17:50

"Село назаем" привлича младите в Долни Вадин

Малко село на брега на Дунав в Северозапад за шеста година ще е "назаем". Долни Вадин, община Оряхово ще посрещне млади хора от големите градове през лятото. Те ще бъдат настанени в семейства в селото. Ще помагат на възрастните и ще опознават местните бит, история и занаяти. Инициативата "Село назаем" е на местното читалище "Съзнание- 1927",..

публикувано на 11.06.21 в 17:30

Силаги Тодоров: Традициите трябва да се спазват

В "Думата имат старейшините" ви срещаме със 68-годишният Силаги Тодоров. Той е родом от видинското село Кутово. От 3 години е в самодейният състав на местното читалище, но народните танци го съпътстват през целия му живот. Работил е над 20 години в завода за помпи във Видин и над 20 към общината. Запалва се по народните танци като ученик в..

публикувано на 10.06.21 в 16:30

Спасиха пострадал щъркел в Лом

Учител и ученик в СУ "Димитър Маринов" град Лом спасиха малко щъркелче. След часовете учителят по математика Борислав Чакъров си тръгва към вкъщи. По пътя е и седмокласникът Владимир Аврамов, тъй като живеят в една посока. Дочуват странни звуци от един храст под стълба, където е гнездото. Владимир открива източника на звука - малко щъркелче,..

публикувано на 10.06.21 в 16:06

Видин е вече по- цветен

Хиляди нови цветя грейнаха в паркове, жилищни квартали, дворове на детски градини и училища в община Видин. Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата "Нашият Видин - по-красив от всякога". Деца от детска градина "Славейче" и средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в града засадиха цветя, заедно със заместник-кметовете..

публикувано на 10.06.21 в 16:01

Старите къщи- нова възможност за привличане на туристи във Видин

Старите къщи на Видин и техните истории и Дунавска променада, по-интересните къщи по брега нарека Дунав. Това са двата маршрута, които предлага на туристите Регионалният исторически музей във Видин. Издаден е и пътеводител на маршрутите. "Този пътеводител води нашите туристи по два маршрута, които показват красотата на нашия град. С този..

публикувано на 10.06.21 в 15:50