Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Неделник" от 27 септември 2020 година

30
Снимка: Красимир Каменов

Хайде на "Неделник" брой 328. Ще "неделникуваме", както казва Дедо СКръц. Преглед на старите вестници правим за начало. Следва едно интервю с художника Александър Василев- Василевса от Враца. С него разговаря кореспондента на БНР във Враца Ива Антонова. В часа на "Ние от Северозапада" първо отиваме до село Долни Вадин за да разберем какво се случи на фестивала "СтрийтАрт - Долни Вадин 2020". Утре излиза една нова книга. Не е новина, но когато книгата е на Стоян Николов- Торлака си е новина. "Хазарт" се нарича новата му книга. Можете да чуете и интервюто с авторката на корицата, художничката Гергана Грънчарова. Сладко от люти чушки ни предлага нашият приятел Ангел Ангелов. Предлагам ви да чуете и едно интервю с проф. Николай Овчаров. Той е гост на колегата си археолог доц. Здравко Димитров. Проф. Овчаров ще разгледа разкопките на "Бонония" и "Рациария". За финал Цветан Дочев- Дедо Скръц приготвя поредната си манджа с грозге и нов вариант на мъжкият хляб. Приятно слушане.


Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

В очакване на ваксината срещу COVID

Първите ваксини срещу Covid-19, които ще дойдат в България, ще бъдат на "Пфайзер/Бионтек", а първите количества се чакат още в края на 2020 година.  Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството. Все още няма ваксина срещу коронавирус, която да е преминала всички фази на..

публикувано на 30.11.20 в 14:41
Режисьорът Искрен Красимиров при посещението си при учениците в Белоградчик

Видео- урок по родолюбие създаде режисьорът Искрен Красимиров

Родолюбието е "мисия възможна" и по време на епидемията от COVID-19. В това е убеден Искрен Красимиров основател на проекта "Незабравимата България" и инициатор на комбинацията от вероучение и родолюбие, която представя в училищата под формата на "Час по родоучение". Той и неговият екип са изготвили първият по рода си  "Дистанционен видео- урок по..

публикувано на 30.11.20 в 14:29

Предлагат Даскал Йон Чолака за почетен гражданин на Брегово

Инициативен комитет от Брегово внесе в Общинския съвет подписка  за удостояване на даскал Йон Чолака със званието "Почетен гражданин".  Подписката е подкрепена и от редица институции, сред които и училището в Брегово, каза общинският съветник Кирил Кунчев- председател на Общинския комитет "Васил Левски":  "Няма да обявявам на този етап..

публикувано на 30.11.20 в 13:08

"Неделник" от 29 ноември 2020 година

"Неделник" е вашият избор за добро настроение. Гарантирам го. Преглеждаме за началото старите вестници и започваме нашата неделна разходка. Заради новите мерки отново останахме без изложби и музеи. Това е повод да си припомним за една интересна изложба в Националния политехнически музей в София наречена “Техниката около нас по времето на..

публикувано на 29.11.20 в 13:07

Живот и спасение в Бога

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи..

публикувано на 29.11.20 в 08:00

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила  Правилникът за прилагане на Закона за социалните услуги, който касае и дейността на центъра.  В..

публикувано на 27.11.20 в 17:35

Ще се възползваме ли от намаленията на "Черен петък"?

Днес е "Черен петък", макар че в някои магазини намаленията започнаха още от началото на месеца . Някои хора вече са се възползвали от отстъпките и са си купили по нещичко. Други не смятат да се възползват, а има и такива, които даже не знаят, каква е идеята на "Черен петък". Движение по магазините има, дали заради намаленията или заради факта, че..

публикувано на 27.11.20 в 16:45