Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дрехи и обувки получи Център за деца от Берковица

Снимка: Фейсбук

Дрехи и обувки получиха като дарение децата от Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ - Берковица. Компания за професионално почистване на обувки от София организира акция за събиране на дрехи и обувки, които след това раздаде на нуждаещи се деца. 

От фирмата решили през отпускарския месец август да уплътнят свободното си време с нещо полезно. Видели в платформата HelpKarma, че се събират дрехи и обувки за децата от село Розино и решили да подкрепят кампанията. Пуснали информация в социалните мрежи, която достигнала до хиляди хора. Дори и към момента организаторите не могат да кажат колко точно са събрали и след това раздали като количество. Първо закарали от събраните дрехи и обувки на децата от Розино и съседното село Певците, разказа Антон Димитров- един от съдружниците във фирмата:

"С познати успяхме да се свържем с другите места. За Берковица бяха последните неща. Дори една спедиторска фирма ни даде възможност да използваме техните автомобили. Нашето условие беше да са възможно най-запазени или дори нови дрехите. Максимално сме опитали да проверим всички дрехи и обувки. Впоследствие даряваха дори играчки и игри."

В Берковица преди дни са докарани един автомобил и един бус на куриерската фирма с дрехи и обувки за децата. Дарение е направено и за децата в с. Розино, с. Певците, с. Дрен и град Перник. 


Още по темата- в звуковия файл.

Вижте още

Снимката на 8 март 2021 година

Днес е 8 март - Международният ден на жената , на който честваме икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Измина точно  една година  от първия обявен случай на коронавирус в България.  26 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. 497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са около 16,7% от..

публикувано на 08.03.21 в 18:00

Изложба, посветена на жените, подредиха във Враца

Изложба посветена на 8 март подредиха във Враца . Тематичният изложбен кът, озаглавен "Жените в българското изкуство" е подреден във фоайето на Регионалния исторически музей. Творбите са на жени художнички от цялата страна, обясни Христо Божков, уредник в Художествена галерия “Иван Фунев”. В изложбата са подредени и скулптури: "Това са работи..

публикувано на 08.03.21 в 16:00

Осъдиха мъж заради наркотици

Врачанският окръжен съд призна за виновен и осъди мъж на 2 години и половина „лишаване от свобода“ и го глоби с 2 000 лева. Изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“ бе отложено за срок от 4 години.  Той бе признат за виновен в извършването на две престъпления – а именно, че в края на април и началото на май 2020 г. в с. Селановци е засял..

публикувано на 08.03.21 в 15:30

Призови места за танцьори от Мездра

На провелия се на 6 и 7 март в София Национален конкурс а за музикално и танцово изкуство „Утринна звезда”, организиран от  Арт Академия „Утринна звезда” и Секция на Международен танцов съвет, Танцовата формация "Keep it Real" от Мездра, с художествен ръководител Елеонора Бутакова се представи отлично.  Мездренските танцьори спечелиха призове и в..

публикувано на 08.03.21 в 15:13

Подпалвачи от Грамада са задържани от полицията

Задържани са авторите на три палежа, извършени през месеците януари, февруари и март, в частни имоти в гр. Грамада, съобщават от полицията във Видин. 37-годишна жителка на Грамада - уличена в извършен на 4 март палеж на постройка в частен имот в градчето, е привлечена в качеството на обвиняема по образуваното по случая досъдебно производство. С..

публикувано на 08.03.21 в 12:27

55 под карантина и 1 починал във Врачанско през вчерашния ден

26 са установените случаи на коронавирус в област Враца за вчерашния ден, съобщават от РЗИ.  7 от тях са приети в болнични заведения заради влошено състояние. 61-годишен мъж от града под Околчица, който е бил на лечение в местната болница, е починал в неделя. За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за..

публикувано на 08.03.21 в 11:34

56 са активните случаи на коронавирус в област Видин

13 са регистрираните нови случаи на COVID-19 в област Видин за изминалите три денонощия, съобщават от РЗИ - 6 жени и 7 мъже. При десет лица заразата е доказана с РSR изследване, а при трима с антигенен тест. Девет от новозаразените са от община Видин и по един от общините Белоградчик, Брегово, Макреш и Ново село.  Още 6 лица, положителни за..

публикувано на 08.03.21 в 10:05