Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

5 са новите случаи с COVID-19 във Врачанско

Инфектираните с коронавирус във Врачанско от началото на пандемията досега са 288, според данните на единния информационен портал към 18 октомври. Пет са новите положителни проби за изминалото денонощие, уточниха от регионалната здравна инспекция.

Положителен е резултатът от лабораторно изследване на 16-годишно момче от с. Борован, което е диагностицирано за домашно лечение. Мъж на 49 години от Мизия, диагностициран за домашно лечение на 19 октомври, пък е бил пренасочен за хоспитализация в УМБАЛ "Света Екатерина", София. Двама мъже от Враца, съответно на 21 и на 31, са на домашно лечение, а 18-годишно момче от града под Околчица, диагностицирано на домашно лечение, е пренасочено към РЗИ-София поради адрес по местоживеене.

От регионалната здравна инспекция припомниха, че на 16 и 17 октомври са били регистрирани общо 26 нови случаи. От тях 16 са болните от Враца, има две лица от Козлодуй, по един от Гложене, Моравица, Згориград, Борован и Бяла Слатина, трима са от Мездра. Петима от регистрираните са настанени в болнични заведения. За същия период е обявен и един смъртен случай на 54-годишна жена от Враца.

Активните случаи в областта са 131. 21 от болните са хоспитализирани в лечебни заведения, останалите 110 са домашно лечение и наблюдение. 10 са починалите от началото на пандемията. 147 от случаите са излекувани. Под карантина остават 256 лица.


Вижте още

Общинските съветници в Кула се събират на първото си заседание за тази година

На свое заседание вчера постоянните комисии към Общински съвет– Кула разгледаха внесените за обсъждане материали, които предстоят да бъдат гласувани на януарската сесия на Общинския съвет днес.  Януари е тежък месец, тъй като се изготвят отчети и планове за новата години по различните общински програми и стратегии и се предлага за обсъждане бюджета..

публикувано на 27.01.21 в 09:01

Тестват учителите в Берковица за COVID-19

Днес по график между 10 и 13 часа педагозите от община Берковица ще бъдат тествани за COVID-19. Близо 35 % от педагогическия персонал е изявил желание да бъде тестван с бързи антигенни тестове. Пробите ще се извършват в здравните кабинети на учебните заведения от два екипа. Тестването е безплатно и доброволно и цели да се намали възможността..

публикувано на 27.01.21 в 08:20

36 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

827 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Положителни са 5,3% от направените 15 656 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Според тях за последните 24 часа в област Враца са регистрирани 25 заболели, в Монтана 6 и във Видин 5. В болница в страната се лекуват 2 818 пациенти, от които 281 са в..

публикувано на 27.01.21 в 07:27

Снимката на 26 януари 2021 година

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април. Това стана ясно след заседание на Министерския съвет, което беше предхождано от работно съвещание при премиера Борисов. Министър председателят разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките...

публикувано на 26.01.21 в 18:00

Търсят служители в Центъра за обществена подкрепа в Белоградчик

Логопед, психолог, педагог и един специален педагог се търсят за работа в Центъра за обществена подкрепа в Община Белоградчик , според обява, публикувана на сайта на общината.  За всички длъжности се изисква висше образование със степен бакалавър. Другото изискване е кандидатите да имат поне една година стаж по специалността. Допълнителните..

публикувано на 26.01.21 в 16:49

Имунизация през февруари очакват в Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница

Направен е списък на хората от Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница (домуващи и персонал) , които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Социалните заведения в общината са четири. В тях са настанени 55 лица с психични разстройства. Разрешение за поставяне на ваксините е поискано и от техни близки , каза кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:04

Тестват учителите във Видин

Спокойно върви тестването на учителите за COVID-19 във видинската професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", каза директорът Евлогия Манджукова: "При нас започна от 12:30 ч., в момента протича процеса на тестване . Имаме девет души от педагогическия персонал и двама от непедагогическия, които са преболедували. Останалите,..

публикувано на 26.01.21 в 15:46