Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дистанционно обучение- втори тур

2
Снимка: Радио Шумен

От днес учениците от 8-ми до 12-ти клас преминават на обучение в електронна среда. За гимназистите присъствените занятия са прекратени до 12 ноември. За учители и ученици занятията онлайн не са новост, защото училището беше в електронна среда за няколко месеца и миналата учебна година. В училищата нямат съмнения, че ще се справят.  Притесненията на учениците са, че при електронното обучение по-трудно ще разберат уроците:


"Това е добро решение за момента. Със сигурност присъственото обучение е по-добър вариант, вкъщи се разсейваме... Добре, че е за две седмици... Няма контакт с преподавателя, единственият вариант е само да чуеш..."
 

В училище "Цар Симеон Велики" във Видин запазват смените, както досега. Ако се наложи, ще се направи и временен график, каза пред Красимир Каменов директорът Венцислав Станев. 


"Тия, които са първа смяна, си преподават първа смяна, тия, които са втора смяна, са си втора смяна. Ние няма да имаме проблеми. Ще видим дали ще имаме засичане с програмите. Ще се справим. По-скоро ни интересува колко време ще ни държат така, защото нищо не може да се сравнява с това децата да са в училище...Ще го решим и ще се справим."

 
98 са учениците от училището "Св. Св. Кирил и Методий" в град Брегово, които ще учат онлайн. Единици са тези без таблети или компютри и достъп до интернет. От училището очакват днес лаптопи за тях, каза директорът Илияна Кръстева:


"Ние работим с електронна платформа, всички ученици  са регистрирани в нея. Ще получим четири лаптопа- по проект на министерството за ученици, които нямат възможност. Те са няколко деца, малък процент са. ..В горен курс нещата стоят много добре, предполагам, че няма да има деца, които да са извън виртуалната класна стая... Няма да има проблем, направили сме графици и всеки знае... Когато един преподавател минава от прогимназия в гимназия, всеки знае къде да отиде, намерена е формулата, която най-добре работи.."

Галерия

Вижте още

Неизвестни факти за Христо Ботев в документален филм

"Ботев - отвъд понятното" е документален филм, в който се представят неизвестни за живота на Христо Ботев, свързани с неговата поезия, публицистика и дейност на революционер. Създателите на филма са се постарали да открият достоверна информация за това кой е истинският Ботев. Те доказват, че Христо Ботев и капитан Дагоберт Енглендер не само са се..

публикувано на 25.01.21 в 17:15

Кампания за профилактика на рака на маточната шийка

Информационна кампания за профилактика и диагностика на рака на маточната шийка "Намали риска. Предпази се. Живей!" инициира Националната пациентска организация (НПО), съвместно със своите партньори. В България заболяването е на 4-то място като дял сред злокачествените диагнози при жените. Около 1 200 жени заболяват годишно, обясни..

публикувано на 25.01.21 в 17:13

Аеробика за здрави и усмихнати деца във видинска детска градина (видео)

Аеробиката стана един от любимите спортове на децата от видинската детска градина "Арабела". Упражненията тренират цялото тяло, но най-важното е, че създават положителна енергия за целия ден, обясни учителят Рая Неделкова , която води занимания по всички образователни направления, включително по физическа култура: "Използваме детската..

публикувано на 25.01.21 в 16:00

Първото радио в село Милчина лъка

Днес, когато отбелязваме деня на Българското национално радио ще ви разкажем една интересна и увлекателна история за първото радио закупено през 1942 година в кулското село Милчина лъка. Радиото е било марка "Тулан", а първоначално идеята за купуването му е срещнала  сериозен отпор, но все пак историята има щастлив край, разказва краеведа Емил..

публикувано на 25.01.21 в 14:18

БНР на 86!

Празничен е днешният 25 януари за Българското национално радио - навършват се 86 години от създаването на институцията. На тази дата през 1935-та с указ на цар Борис III радиоразпръскването , което до онзи момент се осъществява на обществени начала, става държавна собственост. Звуковата памет на Златния фонд на БНР пази откъси от..

публикувано на 25.01.21 в 13:45

"Неделник" от 24 януари 2021 година

И тази неделя той е тук - "Неделник" брой 345. Преглеждам старите вестници и тръгваме на приятна неделна разходка. Младежки дом - Враца обяви началото на 21- то издание на националния поетичен конкурс „Любовта...” . Конкурса се организира по повод 14 февруари - Ден на влюбените. Повече за конкурса можете да научите от Илияна Райкова част..

публикувано на 24.01.21 в 12:40

Телесна и духовна слепота

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди. "Прогледай, твоята вяра те спаси."  (Лука 18:42) "Много неща, когато се обединят, са полезни...

публикувано на 24.01.21 в 08:00