Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стипендии за 22 талантливи деца от Враца

д-р Хрисим Чучков
Снимка: личен архив

 22 талантливи деца в неравностойно положение  ще получат средства за годишни стипендии от Сдружението с нестопанска цел "Вестители 2007" в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември.

Средствата са събрани от членовете на сдружението. Единственото условие е учениците да имат отличен успех, припомни председателят на неправителствената организация д-р Хрисим Чучков.

Размерът на средствата е индивидуален за всяко дете и се превежда по негова банкова сметка след изричното решение на Управителния съвет на организацията.

Благотворителната акция се реализира за 13-а поредна година.


Вижте още
Врачанската болница

15 души са в COVID отделението на врачанската болница

Информацията съобщи  изпълнителният директор на болницата д-р Петър Керемедчиев. Двама от тях са в тежко състояние и са на апаратна вентилация. Много скоро към тях ще се присъедини и трети пациент с коронавирус, чието състояние се е влошило. Снощи в най-голямото лечебно заведение в областта е постъпил още един тежък случай – пациент от..

публикувано на 24.11.20 в 11:40

22-годишен с 2.77 промила шофирал в Лом

Проба с алкотест е отчела 2.77 промила алкохол в издишания от водача въздух, след като в град Лом е спрян за проверка лек автомобил с монтански регистрационен номер, управляван от 22-годишен местен жител, съобщават от полицията в Монтана. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническото средство и е направил..

публикувано на 24.11.20 в 11:27

Катедралният храм "Св. Димитър" с ново църковно настоятелство

Предстои да бъде утвърдено църковното на настоятелство на катедралния храм " Св.Димитър Солунски " във Видин .  Изборът се проведе в неделя. След като бъде утвърдено и от Видинския митрополит Даниил, ще встъпи в длъжност, каза председателят на катедралния храм архимандрит Самуил . "Избрахме четири нови църковни настоятели, като двама от тях..

публикувано на 24.11.20 в 11:18

Правят музей в читалището в Ружинци

Завършен е основният ремонт на читалище "Хр. Ботев -1898" с. Ружинци. С близо 25 хиляди лева са подменени входните врати, отремонтирани са библиотеката и киносалона. Извършен е и ремонт на помещението, където ще бъде бъдещият музей на Ружинци, каза кметът Александър Александров.   "Това е поредният етап от ремонта на по-големите обществени сгради.....

публикувано на 24.11.20 в 11:03

Доброволци изграждат навес на храма в Брегово

Продължава работата по благоустрояването на храма Успение Богородично в град Брегово . В момента на доброволни начала се изгражда навес пред малкия портал на църквата.  "Навесът е към малкия вход на църквата. Когато вали, влиза вода вътре в храма. С отец Любомир решихме да направим този ремонт. Искам да благодаря на Илия Димитрашков, който дари..

публикувано на 24.11.20 в 10:52

Нелегални иракчани заловени във Видин

Двама граждани на Ирак, които са отседнали в хотел в областния град, установила проверка на постъпилите карти от местата за обществен подслон, съобщават от ОДМВР-Видин. При проверка на място от служители на група "Миграция" е констатирано, че в паспортите, представени от чужденците, няма положени визи или печат за вход на ГКПП.  Двамата били..

публикувано на 24.11.20 в 10:26

Увеличение на субсидията на Белодробната болница иска кметът на Враца

Увеличение на целевата субсидия с 50 000 лв. за Белодробната болница във Враца е предложението, което кметът Каменов ще внесе за разглеждане от Общинския съвет, съобщиха от местната управа.  Причината за осигуряване на допълнителни средства за лечебното заведение са, че от началото на пандемията до момента, това е единствената болница в града,..

публикувано на 24.11.20 в 09:36