Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С финансовата подкрепа на Общината болницата в Мездра се снабди с дихателен апарат

Снимка: Община Мездра

В изпълнение на Решение №187/ 29.10.2020 г. на Общинския съвет Община Мездра подпомогна финансово МБАЛ - Мездра за закупуване на дихателен апарат с висок дебит на кислородна терапия. Той е необходим за лечението на пациенти с белодробна недостатъчност и с тежка форма на коронавирусна инфекция, които се нуждаят от интензивно лечение. 

Новото медицинско оборудване вече е доставено и монтирано в Отделението по анестезиология и интензивно лечение и ще се използва за лечението на тежко болни пациенти. Респираторният апарат е на стойност 32 000 лв. 

Община Мездра ще подпомогне лечебното заведение да се снабди и с лични предпазни средства за нуждите на медицинския персонал - защитни маски, ръкавици и шлемове, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Вижте още

Над 1 000 души са под карантина във Врачанско

Трима жители на Враца, които са били заразени с коронавирус, са починали през вчерашния ден, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.  Става дума за 65-годишен мъж, който е загубил битката с вируса в МБАЛ „Христо Ботев“ и две жени на 58 и на 61 години, които са издъхнали в Белодробната болница. От новите 59 човека с коронавирус,..

публикувано на 04.12.20 в 14:50

Чистят "Шарампоя" във Видин

Започна почистване на рова на крепостната стена, успоредна на улица "Михаил III Шишман" във Видин, съобщават от Общината. Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев и директорът на Регионалния исторически музей Десислава Божидарова отидоха на място при "Шарампоя", за да видят как се премахват..

публикувано на 04.12.20 в 14:20

Санираха детска ясла в Монтана

Готова е санираната детска ясла №2 в жк. "Пъстренци" в Монтана.  Проектът е реализиран по програма "Красива България” през последните 2 години. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лева, съобщи кметът Златко Живков: "Никога Общината не е полагала толкова усилия за жк. "Пъстрина", колкото в тази 2020 годна. Аз говоря за регулиране, за..

публикувано на 04.12.20 в 13:33

Завършиха ремонти в села от община Монтана

Почистване, строителство и ремонти са извършени в 11 села на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Завършено е и изграждането на тротоарите към главния път на село Студено буче, които са дарение от частна фирма. "В проекта на пътя между Монтана и Видин, който включва нашите села Студено буче, Войници, Доктор Йосифово и Славотин,..

публикувано на 04.12.20 в 12:51

Джипитата във Видинско вече могат да издават направления за PCR тест

Допълнителни споразумения са подписани с всички 51-ин общопрактикуващи лекари на територията на област Видин, съобщават от Районната здравноосигурителна каса. Сключването им е започнало веднага след обнародването на Договора за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса..

публикувано на 04.12.20 в 12:40

36 са новите случаи на коронавирус в област Монтана

36 са новоустановените случаи на коронавирус в област Монтана за 3 декември. Заразените са поставени под домашна изолация за 14 дни. Има един починал за изминалото денонощие. Към днешна дата 728 лица в област Монтана са с активна коронавирусна инфекция, отчитат от Регионалната здравна инспекция. 124 са настанени в болници – 32 в Лом, 48 в..

публикувано на 04.12.20 в 12:20

Награда за прокурора по делото за убийството в Галиче

Висшият съдебен съвет /ВСС/ награди с високо отличие врачанския окръжен прокурор Красимир Невенов.  Служебната благодарност и грамота са му връчени от прокурорската колегия към ВСС. Отличието е дадено заради постигнатите високи резултати при изпълнение на служебните задължения. Държавният обвинител е поощрен по предложение на изпълняващия..

публикувано на 04.12.20 в 11:46