Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Увеличават леглата за неусложнени с COVID-19 пациенти във Враца

Снимка: Галина Ганова

Областния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания във Враца проведе електронно заседание. Взето е решение да се предложи на министъра на здравеопазването увеличаване броя на леглата за неусложнени с COVID-19 пациенти в специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града на 60, от общо 80. При необходимост от интензивно лечение на пациенти те ще бъдат насочвани към МБАЛ "Христо Ботев" -Враца и към частната болница в града. Директора на РЗИ - Враца предложи за разглеждане четири варианти за реорганизация на областната лечебна мрежа, в случай на 14 дневна заразеност на над 600 заразени лица на 100 хил. население. Друго предложение към министъра от членовете на щаба е КОЦ - Враца, СБПБББ - Роман и СБПЛРВБ - Мездра да изпълняват медицински дейности само за незаразени с коронавирусна инфекция пациенти. А останалите лечебни заведения, определени със заповед на министъра на здравеопазването за лечение на лица с COVID-19 продължават дейността си при досега определените условия. 

Взето е решение част от учениците във Врачанско да се върнат в клас от понеделник. В 4 училища от областта обаче ще продължат да учат от разстояние. Това са гимназиите в Борован "Коста Петров" и в Мездра- "Алеко Константинов", училищата в Габаре и училище "Васил Левски" в Роман. До 30 ноември в електронна среда ще продължават да учат и двете училища в Хайредин и Михайлово.


Вижте още

Коледната елха в Белоградчик светна

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик , съобщават от общината. За първа година радостното събитие не бе придружено от тържество. Дядо Коледа обаче, не пропусна да пристигне и да раздаде коледни сладки на събралите се малки и големи, като им пожела да бъдат здрави, добри и успешни.  Новата елха е висока 9 метра и е разположена в..

публикувано на 05.12.20 в 13:45

С нова дограма се сдоби клуба на Пенсионера в Дреновец

Монтирана е нова дограма на фасадата на клуба на Пенсионера в село Дреновец . Отремонтирани са и помещения в читалището, в което ще бъдет преместени музените сбирки , коментира кмета на община Ружинци Александър Александров : "Довършваме в Дреновец. Поставихме дограма на клуба на Пенсионера. Имаме шпакловане и боядисване на бившата..

публикувано на 05.12.20 в 12:40

Дариха 258 електронни устройства за деца от Видинско

258 настолни компютри и лаптопи и 98 монитора пристигнаха във Видински фонд "Читалища" вчера . Дарението е от Организация "Фабрика за идеи". От днес тези устройства ще тръгнат към деца и младежи от цялата област, за да могат те да се включат в дистанционното обучение , каза Славена Петрова , председател на Видински фонд "Читалища": "Вчера..

публикувано на 05.12.20 в 11:11

Доброволците от младежкия червен кръст към училището в Зверино с награда от президента

Клуб "Български младежки червен кръст" към СУ "Свети Климент Охридски" в село Зверино , община Мездра е отличен от президента. Поводът е  Деня на доброволеца, за "Доброволческа инициатива на 2020 година",  съобщи ръководителят на клуба Петя Илиева . "За посланик на доброто миналата година получихме първа награда в НДК, а тази година съм..

публикувано на 05.12.20 в 09:30

Отбелязваме международния ден на доброволеца

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца . По повод Деня на доброволеца Международната федерация на обществата на Червения кръст и Червения полумесец /International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies/ организира 24-часово излъчване на живо с участие на доброволци от целия свят, които да споделят какво означава..

публикувано на 05.12.20 в 08:30

Над 200 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

Най-много заразени с COVID-19 в Северозапада има в област Враца 135, следвана от Монтана с 56. В област Видин новите са 21. 3 614 са новите случаи на коронавирусна инфекция у нас при направени 9 530 PCR теста. Положителни са 37.9% от направените проби. Това показват данните в единния информационен портал към полунощ.  2 536 души са излекуваните..

публикувано на 05.12.20 в 07:48

Видинчанин отива на съд за хулиганство и закана с убийство

Районна прокуратура - Видин е предала на съд 38-годишен вдинчанин за извършено от него хулиганство и закана за убийство, съобщават от прокуратурата. Непълнолетните племенници на обвиняемия били настанени в професионално приемно семейство, съгласно съдебно решение. По негова молба се състояла среща в отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално..

публикувано на 04.12.20 в 18:04