Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 ноември 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Ледената пързалка на площад "Бдинци" във Видин вече е отворена. Тя ще остане в града до 28 февруари. Пързалката е с естествен лед и с капацитет до 60 души. На място се предлагат и кънки. Пързалката ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 ч. Инструктори ще помагат на начинаещите на леда. 


По данни на РЗИ- Видин, за изминалите три дни има регистрирани 77 случая с положителни проби за коронавирус в област Видин. Регистрирани са и 9 смъртни случая, вследствие на коронавирусната инфекция.


10 случая с коронавирус са установени в област Монтана за неделя. Всичките са поставени под 14-дневна домашна изолация.


В дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново, са установени 20 заразени с COVID-19. Заразените са изолирани на отделен етаж.


Още двама души от Врачанско, които са били заразени с COVID-19, са починали вчера, съобщиха от РЗИ-Враца. През неделя в Единния информационен портал има обявени нови 7 случая от област Враца, като всички са на домашно лечение.


Здравният министър Костадин Ангелов заяви на брифинг на Националния оперативен щаб, че нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса трябва да бъдат обсъдени от правителството.  Предвижда се удължаване срока на извънредното епидемиологично положение с 4 месеца - до март 2021 г.; преустановяване на присъствените занятия във всички училища за две седмици; спиране на всякакви вид спортни и конгресни мероприятия, и частно организирани тържества; затваряне на всички нощни заведения; спиране на работата и на други заведения, доставки на храни само по домовете; преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, с изключение на банки, застрахователни компании и други такива за платежни услуги; спиране на вътрешни и външни екскурзии, без обществения транспорт. Ако бъдат одобрени, мерките ще влязат в сила от петък. 


В сряда ще се реши как ще продължат да учат училищата във Видин. Сега в електронна среда са всички от гимназиалния етап във Видин. Заповедта за тях е до 27 ноември включително. Онлайн са и заниманията в 6 и 7 клас в основно училище „Иван Вазов“ във Видин.


Училищата в Монтана преминават на обучение по график. 


18-та по ред кампания на Областен информационен център-Видин стартира от днес в Чупрене и Ружинци. Приемни за възможностите за финансиране от Европейските фондове ще бъдат проведени във всички единадесет общини на областта.  


Започна подготовката за предстоящия коледен базар във Враца. От общинската управа съобщиха, че той ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки.


Детските градини в град Берковица - "Пролетна дъга", "Звънче" и "Малина", получиха детски образователни играчки за придобиване на знания и умения и таблети, необходими за внедряване на съвременните технологии в образователния процес на децата от ранна възраст. 


Завърши основният ремонт на читалище „Христо Ботев -1898“ с. Ружинци на стойност 24 990 лв. Подменени са врати, отремонтирани са библиогеката и киносалона. Извършен е и ремонт на помещението, където ще бъде бъдещият музей на Ружинци.


Читалище "Факел-1926" в село Зверино, община Мездра спелечи проект за нови книги на стойност 1 174 лева. Библиотеката работи при спазване на строги противоепидемични мерки. 


Тази година със званието "Отличник на БЧК" за активна червенокръстка дейност на Националния съвет на БЧК е удостоена Гинка Михайлова Живова - доброволец и член на Общински съвет на БЧК-Белоградчик. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28