Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Катя Антонова представя новата си книга онлайн

| обновено на 26.11.20 в 11:19
Снимка: Библиотека- Враца

Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца и "Аз чета" представят Катя Антонова с новата й книга "Гениалните рецепти за сладкиши на Ванилия".  Единственото, което трябва да направят потребителите, е да са на линия във фейсбук. Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. За стрийминга се грижи екипът на най-големия сайт за четене и книги в България - azcheta.com.

"Дългоочакваната книга с рецепти на Феята от захарницата вече е факт. Всички, които познават Феята от захарницата- Ванилия, знаят, че могат да очакват освен кулинарни рецепти и много хумор. Книгата вече е налична, съдържа 20 рецепти, много красиви снимки", каза Катя Антонова.

Екатерина Антонова е родена в София през 1982 г. Понеже носи трите имена на баба си (а нейните също са изписани върху корици - учебници по френски), иска да си има свое име. Ето защо се подписва с Катя Антонова. Работила е в творческите отдели на големи рекламни агенции, писала е и за медии. Собственик е и на издателство.

Авторка е на множество детски книги - "Феята от захарницата", "Двете кралства", "Рибка", "Принцесешки истории", "Седмицата на мишлето", поредицата "Какво значи да си…", както и на романа за възрастни "Призракът" и сборника с разкази "Десет женски изневери".

Вижте още

Снимката на 15 януари 2021 година

315 лекари, медицински сестри и персонал в лечебните заведения в област Монтана са получили първия прием на ваксината срещу коронавирус . Имунизацията започна в последните дни на миналата година.  От регионалното управление на образованието /РУО/ във Враца са разпратили до директорите на училищата в града и областта писма, че започват да се..

публикувано на 15.01.21 в 18:00

Километрична опашка преди Дунав мост 2 на влизане в България

Опашката на влизане в България, преди Дунав мост 2, е над 13 км . За това сигнализира Антон Асенов , слушател на Радио Видин, който е в колоната от товарни автомобили.    "Опашката, която е там- в селата преди Калафат, там, освен тази опашка има едно спиране, което е на около 28-30 километра, преди Калафат - преди границата. За да не се..

публикувано на 15.01.21 в 17:27

Ледени дни през януари

Застудяване на времето в област Монтана през почивните дни прогнозират синоптиците. Неделя и понеделник и дневните температури ще са отрицателни, тогава е възможно да превали и сняг.  Към четвъртък се очаква леко повишение на дневните температури,  съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана: "На 16-ти, събота, променлива облачност до..

публикувано на 15.01.21 в 17:07

315 медици в Монтанско са имунизирани срещу COVID-19

315 лекари, медицински сестри и персонал в лечебните заведения в област Монтана са получили първия прием на ваксината срещу коронавирус. Имунизацията започна в последните дни на миналата година.  Само за периода от 7 до 14 януари ваксина са си поставили 215 лица, уточняват от Регионалната здравна инспекция в Монтана. Имунизациите са..

публикувано на 15.01.21 в 16:14

Красотата на замръзнали водопади привлича туристи

Разходката в планината има своето очарование дори в студените зимни дни. Снегът привлича любителите на ските и шейните, а заради минусовите температури много от водопадите може да ги видите замръзнали . Не забравяйте обаче основните правила при планинските преходи през зимата, напомни Оля Генова - експерт в Дирекцията на Природен парк "Врачански..

публикувано на 15.01.21 в 16:05

Бивш ученик дари лаптопи на ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин

34 лаптопа получи като дарение  ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин. Дарението е от голяма фирма за компютри и софтуер, а устройствата са раздадени по определени критерии, каза директорът на гимназията Любомир Георгиев . "Фирмата дарява 34 лаптопа на гимназията, които са раздадени по определени критерии, които сме приели...

публикувано на 15.01.21 в 15:21

Другата седмица започва реимунизацията на първите ваксинирани във Видин

Идната седмица ще започне реимунизацията на първите ваксинирани срещу COVID -19 в област Видин. 175 души са обхванати до момента, каза директорът РЗИ д-р Венцислав Владински: "Флаконите, които са ни разпределени, досега всичко е оползотворено, и от другата седмица започва реимунизацията  на първите, които се имунизираха колеги... Поетапно мисля,..

публикувано на 15.01.21 в 15:06